post

Ajax – FC Utrecht 0-1 (0-0)

En dan ineens is het drie tegen twee. FC Utrecht komt er razendsnel uit, een kwartier voor tijd in de Johan Cruijff ArenA. Een splijtende pass van Quinten Timber bereikt de mee opgekomen linksback Django Warmerdam, die met een diagonale poeier van ver buiten de zestien keeper Remko Pasveer verschalkt, en daarmee niet alleen de goalie, maar heel Ajax in de luren legt: 0-1 voor FC Utrecht. 0-1 voor FC Utrecht!

Supersaves van Paes
Het is een doelpunt dat wordt gescoord in een fase van de partij waarin de Amsterdamse druk op het door Maarten Paes verdedigde doel immens is. Maar de Utrechters houden het hoofd koel tegen koploper Ajax en blijven gedisciplineerd en vastberaden hun taken uitvoeren. Paes blinkt bovendien uit met een reeks van drie fenomenale reddingen op snoeiharde schoten van de in Utrecht maar al te bekende Sébastien Haller. De sluitpost houdt met zijn schitterende saves de ploeg op dat moment overeind.

Spelend vanuit het hart, gesteund door 830 meegereisde supporters
Ondertussen loeren de spelers van het team van Hoofdtrainer René Hake dus op ruimte die, slechts incidenteel en hoe spaarzaam dan ook, door de Amsterdammers wordt weggegeven. En spelen ze, gesteund door 830 vanuit de Domstad meegereisde supporters, vanuit het hart. Strijdlustig, georganiseerd. Hoewel Ajax zo nu en dan desalniettemin tot kansen komt, blijkt de aanpak van de Utrechters tegen de met afstand meest productieve ploeg van Nederland een uitermate effectieve.

Kansen in de eerste helft
In de eerste helft krijgt FC Utrecht al de nodige mogelijkheden om de score in de Johan Cruijff ArenA te openen. Een rollertje van Bart Ramselaar, een poeier van Moussa Sylla en een gekraakt schot van Tasos Douvikas leggen al flink wat gewicht in de schaal, en halverwege heeft FC Utrecht dan ook meer schoten op doel geproduceerd dan Ajax, dat in het eerste deel van de partij niet veel verder komt dan schoten over – Haller – en naast; Steven Berghuis.

Zeventien na acht
In de tweede helft, als het alle hens aan dek is in en rond de Utrechtse zestien, is een perfect uitgevoerde tegenaanval dus voldoende om de partij te beslissen en drie punten te pakken tegen Ajax, dat voor het eerst sinds 303 dagen een duel in de Eredivisie verliest. Het is alweer de vijfde zege van dit seizoen van FC Utrecht, dat voor de tweede keer in de clubhistorie na acht matchen in de Eredivisie zeventien punten op de teller heeft staan.

Volgende halte: Alkmaar
Komend weekend is er geen Eredivisievoetbal vanwege interlands. Het team van Hoofdtrainer Hake hervat de competitie op zondag 17 oktober met een uitwedstrijd tegen AZ. Die dag gaat de bal in het AFAS Stadion om 12.15 uur rollen. De volgende thuismatch van FC Utrecht is op zaterdag 23 oktober en die dag wordt er tegen sc Heerenveen om 18.45 uur afgetrapt. 

Ajax – FC Utrecht 0-1 (0-0)
77. Django Warmerdam 0-1

Gele kaarten: Ryan Gravenberch (Ajax), Mark van der Maarel, Maarten Paes, Adam Maher, Quinten Timber (FC Utrecht).

Toeschouwers: 52.621.

Scheidsrechter: Bas Nijhuis.

Opstelling Ajax:
Remko Pasveer; Noussair Mazraoui, Jurriën Timber, Lisandro Martínez (80. Danilo), Nico Tagliafico (58. Daley Blind); Edson Álvarez, Ryan Gravenberch (57. Davy Klaassen); David Neres (57. Antony), Steven Berghuis, Dusan Tadic; Sébastien Haller (73. Mohamed Daramy).  

Opstelling FC Utrecht: 
Maarten Paes; Mark van der Maarel, Mike van der Hoorn, Willem Janssen (80. Hidde ter Avest), Django Warmerdam; Adam Maher, Joris van Overeem, Sander van de Streek (61. Quinten Timber); Moussa Sylla (61. Mimoun Mahi), Tasos Douvikas, Bart Ramselaar

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

2 thoughts on “Ajax – FC Utrecht 0-1 (0-0)

  1. Heerlijk, drie punten pakken door vooral te beseffen dat deze tegenstander erg veel beter kan zijn. Ontregelen schijnt in Nederland een vies woord te zijn, maar Hake heeft daar in zijn plan terecht de nadruk op gelegd. Want het scorebord zegt: DRIE PUNTEN!

Comments are closed.