post

FC Utrecht – RKC Waalwijk 2-2 (1-2)

Allebei een punt. Dat was de uitkomst van de wedstrijd FC Utrecht – RKC Waalwijk, vanavond (zaterdag) in Stadion Galgenwaard. Simon Gustafson opende de score namens FC Utrecht, dat na treffers van Jens Odgaard en Alexander Büttner halverwege tegen een achterstand aankeek. Een benutte pingel van Tasos Douvikas zorgde voor de eindstand: 2-2.

Zelfverzekerd, gedecideerd. Tasos Douvikas neemt vlak na de rust in de wedstrijd tegen RKC Waalwijk een penalty en doet dat overtuigend. Het resultaat is navenant: Etienne Vaessen heeft het nakijken, de Griek mag juichen. Zijn tweede treffer namens FC Utrecht betekent de 2-2.

Toch geen winnende goal
FC Utrecht gaat na die gelijkmaker op zoek naar een derde doelpunt en lijkt dat in de zevende en laatste minuut van de blessuretijd ook te vinden. Een rake knal van Mike van der Hoorn lijkt de 3-2 op te leveren, maar op advies van videoscheidsrechter Robin Gansner gaat arbiter Richard Martens naar de beelden kijken. Zijn oordeel: vanwege een handsbal van Adrián Dalmau, die voorafgaat aan het schot van Van der Hoorn, gaat de treffer niet door.

Gustafson scoort, Paes stopt penalty
Het is het einde van een tumultueus duel, dat halverwege de eerste helft een klein half uur wordt stilgelegd door de arbitrage. Een duel, bovendien, dat al in de eerste tien minuten volop spektakel herbergt. Simon Gustafson schiet in de vierde minuut op fraaie wijze de 1-0 binnen, en weer eens vier minuten later is er een glansrol weggelegd voor Maarten Paes. De keeper van FC Utrecht stopt een door RKC Waalwijk-aanvaller Jens Odgaard genomen strafschop. Daardoor blijft de FC uit de Domstad aan de leiding gaan, al komt daar niet veel later verandering in. Odgaard werkt op ietwat gelukkige wijze de 1-1 binnen en op slag van rust zorgt een poeier van Alexander Büttner ervoor dat de Brabanders op voorsprong komen: 1-2.

Remise
In het tweede deel van de wedstrijd golft het spel op en neer en krijgen de Utrechters beduidend meer kansen dan de Waalwijkers. Pogingen van onder anderen Sander van de Streek en Van der Hoorn resulteren na de gescoorde pingel van Douvikas niet in een Utrechtse voorsprong, en als die in de slottellen er dan toch komt is de ontlading aan het Herculesplein groot. Maar die vreugde is dus van korte duur. Een remise is de oogst: 2-2.

Komende week twee keer aan de bak
Woensdag, dan staat voor FC Utrecht alweer de volgende Eredivisiepartij op het programma. Die dag gaan de Utrechters naar het Goffertstadion voor een duel met NEC, dat dan om 18.45 uur begint. De volgende thuiswedstrijd is op zaterdag 25 september. PEC Zwolle komt die dag op bezoek in Stadion Galgenwaard en dan begint de wedstrijd om 21.00 uur.

FC Utrecht – RKC Waalwijk 2-2 (1-2)
4 Simon Gustafson 1-0
20 Jens Odgaard 1-1
45 Alexander Büttner 1-2
52 Tasos Douvikas (strafschop) 2-2

Bijzonderheid: 8. Maarten Paes (FC Utrecht) stopt een door Jens Odgaard (RKC Waalwijk) genomen strafschop.

Gele kaarten: Willem Janssen (FC Utrecht), Michiel Kramer, Etienne Vaessen, Lennerd Daneels (RKC Waalwijk).

Toeschouwers: 16.000.

Scheidsrechter: Richard Martens.

Opstelling FC Utrecht:
Maarten Paes; Hidde ter Avest, Mike van der Hoorn, Willem Janssen (46. Mark van der Maarel), Django Warmerdam; Adam Maher (46. Mimoun Mahi), Joris van Overeem (81. Othmane Boussaid), Simon Gustafson (19. Sander van de Streek); Moussa Sylla, Tasos Douvikas, Bart Ramselaar (81. Adrián Dalmau).

Opstelling RKC Waalwijk:
Etienne Vaessen; Juriën Gaari, Melle Meulensteen, Dario Van den Buijs (79. Shawn Adewoye), Ahmed Touba (61. Michiel Kramer), Alexander Büttner (69. Thierry Lutonda); Vurnon Anita, Ayman Azhil (79. Achraf El Bouchataoui), Richard van der Venne; Jens Odgaard, Saïd Bakari (79. Lennerd Daneels)

Bron: fcutrecht.nl

3 thoughts on “FC Utrecht – RKC Waalwijk 2-2 (1-2)

1. Om FCU 14 een plezier te doen zal ik niet echt reageren zoals ik gewend ben. Mag toch hopen dat hij ook gisteren weer heeft gezien wat er allemaal aan mankeert om met de top mee te kunnen doen.
    2 opmerkingen, als Maher niet wil bij tekenen niet meer opstellen en wanneer laat Janssen nu eens die domme acties achterwege. Over die hersenloze idioten in het stadion , noem die nou eens geen supporters

2. Amusante wedstrijd, teleurstellend resultaat, mij vielen de vele slordige bal aannames op bij Utrecht, erg jammer. En hersenloze eikels: wederom bedankt voor jullie wangedrag, nu fans weer welkom zijn weten jullie weer te verzieken. Club krijgt een boete en wie weet een wedstrijd zonder publiek. Het is schandalig.

3. Beste thuisfluiter amusante wedstrijden met een teleurstellend resultaat schiet je niet echt iets mee op en moet je zeker niet te veel spelen.
    Jezelf rijk rekenen als je kijkt naar de komende tegenstanders ook niet, is al veel vaker misgegaan.
    en technische onvolkomenheden kan je trainen iedere dag weer. Door trouwens de trainingen niet toegankelijk voor de supporters te laten zijn, verlies je ook het contact met de achterban en dat kan toch niet de bedoeling zijn van een volksclub. Denkt zo n trainer nou echt dat er iedere dag spionnen van de tegenstander langs de kant staat. Je zou haast zeggen wat een kapsones