FC Utrecht huurt linksback

Defensieve versterking voor FC Utrecht: Arthur Zagre komt op huurbasis over van AS Monaco. De 19-jarige verdediger, een jeugdinternational van Frankrijk die in 2019 al zijn debuut maakte in Ligue 1, maakt de komende twee seizoenen deel uit van de selectie van de Utrechters. FC Utrecht heeft bovendien een optie tot koop bedongen, die het mogelijk maakt Zagre definitief over te nemen van de Monegasken.

Zagre, een Fransman met roots in Burkina Faso, doorliep de jeugdopleiding van Paris Saint-Germain. De linksback maakte in 2019, op 17-jarige leeftijd, namens die Franse topclub zijn debuut in de hoogste divisie. In datzelfde jaar werd hij bij de Parijzenaren uitgeroepen tot het meest veelbelovende talent van de academie aldaar. AS Monaco nam Zagre in de zomer van 2019 over van Paris Saint-Germain en verhuurde de vleugelverdediger afgelopen seizoen aan het eveneens op het hoogste niveau van Frankrijk uitkomende DFCO Dijon.

“Arthur is een linksback met heel veel potentie. Hij is een moderne vleugelverdediger, die met veel intensiteit speelt”, vertelt Technisch Directeur Jordy Zuidam. “Arthur is een echte atleet, en heel snel. Hij beschikt over voetballend vermogen, veel drive. Dat zijn punten die aanspreken en binnen onze speelwijze passen. We hebben hem kunnen overtuigen om voor ons project te kiezen en voegen daarmee een goede verdediger toe aan onze selectie. Het is mooi om in een team concurrentie te hebben. Arthur heeft de komende twee jaar de tijd om zich te ontwikkelen en de concurrentie aan te gaan.”

“Ik weet dat FC Utrecht een grote club is in Nederland, die een mooie spelopvatting heeft. Het aanvallende voetbal dat FC Utrecht speelt, spreekt mij aan”, aldus Zagre, die met eerste elftal-speler Moussa Sylla van FC Utrecht nog bij AS Monaco samenspeelde en in het verleden ook samen met Jong FC Utrecht-middenvelder Albert Lottin op het veld stond. “Met Moussa en Albert heb ik contact gehad over FC Utrecht. Op de vragen die ik over de club stelde, kreeg ik alleen maar positieve antwoorden. Nu ben ik hier en ik ben klaar om aan de slag te gaan.”

Bron: fcutrecht.nl