Voorbeschouwing Feyenoord – FC Utrecht

Nadat de incompetente KNVB wederom heeft laten zien voor welke clubs zij zich vooral druk maken, is het tijd om op het voetbal te focussen. De finale van de play-offs wordt dus zondagmiddag om 12.15 uur gespeeld. In de Kuip, voor 6.500 Feyenoord fans. Hopelijk zijn ze allemaal op tijd aanwezig en verslapen ze zich niet nadat ze natuurlijk zaterdag het Songfestival in hun stad hebben bekeken.

René Hake heeft weer een volledige selectie tot zijn beschikking. Alleen Sylla ontbrak vrijdag op de training wegens ziekte. Of de jonge Fransman weer hersteld is, is ons niet bekend. Maar keuze genoeg dus voor de oefenmeester. Toch zal hij waarschijnlijk niet veel veranderen aan zijn vaste elftal. Het zou kunnen dat Ramselaar weer speelt, maar hij kan ook kiezen voor de elf die het tegen FC Groningen deden. Wat natuurlijk wel kan wijzigen is de invulling van het strijdplan. Zo speelde FC Utrecht eerder in de Kuip in een 4-4-2 opstelling, waarmee ze de Rotterdammers behoorlijk in problemen brachten. Hopelijk weet Hake weer een verrassing uit de hoge hoed te toveren waardoor Advocaat op het verkeerde been wordt gezet.

Het wordt dus alles of niets. Haalt FC Utrecht in het jubileumjaar toch nog Europees voetbal of moeten we nog een jaartje wachten. Na het gesjoemel van vorig jaar zou het een stukje gerechtigheid zijn naar de club en de supporters. Maar of Feyenoord daaraan mee wil werken is de vraag. Vanuit de SV’s wordt opgeroepen om morgenochtend de bus uit te zwaaien als ze vertrekken naar Rotterdam. De geplande demonstratie in Rotterdam gaat niet door omdat er geen fatsoenlijke plek aangeboden kan worden in wereldstad Rotterdam. Daarom om 09.00 uur in Utrecht een uitgeleide van onze spelers. Tevens de oproep om, ongeacht het resultaat, ook de bus na afloop van de wedstrijd een warm onthaal te geven om de spelers te bedanken voor het seizoen.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Oelschlägel

Ter Avest – Van der Maarel – Janssen – Warmerdam

Maher – Van de Streek – Van Overeem

Gustafson – Kerk – Boussaid