post

FC Utrecht – PSV 1-1 (1-0)

Met een 1-1 gelijkspel tegen PSV heeft FC Utrecht de reguliere competitie van dit seizoen in de Eredivisie afgesloten. Mede dankzij het tegen de runner-up vergaarde punt eindigt de ploeg van Hoofdtrainer René Hake op de zesde plaats in de Eredivisie. Dat zorgt ervoor dat de Domstedelingen in de halve finale van de play-offs, aanstaande woensdag, het thuisvoordeel hebben.

Mijlpalen te over in de pot tegen PSV. Wat te denken van het elfde doelpunt van dit seizoen van Sander van de Streek. De clubtopscorer van FC Utrecht scherpt daarmee zijn eigen record aan; in het seizoen 2017/2018 is de Barnevelder goed voor tien goals. Een andere middenvelder, Urby Emanuelson, tikt een bijzonder aantal Eredivisiewedstrijden aan. PSV-thuis is voor de routinier zijn 250ste competitiewedstrijd op het hoogste niveau in Nederland. 

De elfde van Van de Streek
Over mijlpalen gesproken: de 1-0. Die wordt in Stadion Galgenwaard na dik een half uur spelen gescoord door Van de Streek. Na een perfect aangesneden vrije trap van Simon Gustafson werkt de clubtopschutter van de FC uit de Domstad de bal achter PSV-keeper Yvon Mvogo. Die 1-0 score staat halverwege de match nog altijd op het bord; een op dat moment verdiende voorsprong voor de Utrechters.

Van Ginkel scoort gelijkmaker
In de tweede helft is de gelijkmaker (1-1) al snel een feit. Marco van Ginkel, zoon van oud-speler van FC Utrecht Alex van Ginkel, schuift de bal bij de tweede paal binnen na een rappe aanval van de Brabanders, die in het restant van de partij via onder anderen Eran Zahavi herhaaldelijk gevaarlijk worden. FC Utrecht zet daar ook diverse mooie kansen tegenover. Met name de ingevallen spits Adrián Dalmau is enkele keren dicht bij een tweede Utrechtse goal. Maar gescoord wordt er aan het Herculesplein niet meer.

Veertiende remise
De remise tegen PSV is voor FC Utrecht de veertiende puntendeling van het seizoen. Alleen in de jaargang 1991/1992 sluit de FC uit de Domstad af met meer remises; vijftien. Het tegen PSV gepakte punt is het 25ste punt dat FC Utrecht op eigen veld oogst deze jaargang. Uit verzamelde FC Utrecht dit seizoen 28 punten. Het is pas voor de tweede keer dat FC Utrecht uit meer punten heeft gepakt dan thuis. Alleen in seizoen 1992/1993 is dat al het geval.

Woensdag: FC Groningen-thuis
FC Utrecht sluit de competitie af op plek zes en dat betekent dat FC Utrecht in de halve finale van de play-offs om Europees voetbal een thuiswedstrijd speelt tegen het als zevende geklasseerde FC Groningen. Die wedstrijd begint woensdag in Stadion Galgenwaard om 18.45 uur. 

FC Utrecht – PSV 1-1 (1-0)
36. Sander van de Streek 1-0
50. Marco van Ginkel 1-1

Gele kaarten: geen.

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Björn Kuipers.

Opstelling FC Utrecht:
Eric Oelschlägel; Hidde ter Avest, Tommy St. Jago, Willem Janssen (62. Emil Bergström), Django Warmerdam (62. Mark van der Maarel); Joris van Overeem, Urby Emanuelson (81. Justin Hoogma), Sander van de Streek (62. Adrián Dalmau); Simon Gustafson, Gyrano Kerk (68. Moussa Sylla), Othmane Boussaid.

Opstelling PSV: 
Yvon Mvogo; Jordan Teze, Armando Obispo (78. Shurandy Sambo), Nick Viergever, Philipp Max; Marco van Ginkel, Ibrahim Sangaré, Mario Götze; Yorbe Vertessen (56. Joël Piroe), Eran Zahavi, Cody Gakpo

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto