post

FC Utrecht – Vitesse 1-3 (1-1)

FC Utrecht viste vandaag (zondag) achter het net in de wedstrijd tegen Vitesse. De Arnhemmers wonnen in Stadion Galgenwaard met 1-3 van de Domstedelingen.

De actie van Bart Ramselaar is goed, de voorzet op maat. Vijf minuten voor het einde van de eerste helft vindt de Amersfoorter zijn ploeggenoot Gyrano Kerk, die van dichtbij de bal achter keeper Remko Pasveer werkt. FC Utrecht neemt de leiding tegen Vitesse: 1-0.

Darfalou maakt nog voor de rust gelijk
Het is een voorsprong die in een waterkoud Stadion Galgenwaard maar kort op het bord staat. Drie minuten nadat Kerk de score heeft geopend, is Oussama Darfalou trefzeker. De spits van Vitesse wint een kopduel en stuurt de bal richting de hoek van het door Eric Oelschlagel verdedigde doel. Via de binnenkant van de paal gaat het leer tegen de touwen: 1-1.

Vitesse maakt in vierde kwartier verschil
In het eerste kwartier van de tweede helft neemt Vitesse de leiding, om de marge met de Utrechters vervolgens ook nog eens te verdubbelen. Darfalou is het die in de tiende minuut van het tweede bedrijf de 1-2 scoort, door een penalty te benutten. En drie minuten later is Maximilian Wittek voor het eerst dit seizoen trefzeker namens de Arnhemmers. Met wat zijn 27ste doelpoging van de jaargang is, tekent de Duitser voor de 1-3.

Aansluitingstreffer blijft uit
FC Utrecht krijgt in het laatste halfuur van de wedstrijd de nodige kansen waarmee het zichzelf terug in de wedstrijd kan knokken. Maar of het nu een schot van Ramselaar (redding Pasveer), een poeier van Django Warmerdam (over), een lobje van Jeredy Hilterman (naast) of schoten van Mahi (over, naast) zijn: de aansluitingstreffer blijft uit.

Zaterdag: Fortuna-uit
De volgende Eredivisiepot voor FC Utrecht: Fortuna Sittard-uit. Zaterdag gaat de FC uit de Domstad op bezoek bij de Limburgers. Het duel in Sittard begint die dag om 16.30 uur.

FC Utrecht – Vitesse 1-3 (1-1)
41. Gyrano Kerk 1-0
44. Oussama Darfalou 1-1
54. Oussama Darfalou (strafschop) 1-2
57. Maximilian Wittek 1-3

Gele kaarten: Adam Maher, Mimoun Mahi, Eric Oelschlägel, Willem Janssen (FC Utrecht), Maximilian Wittek, Loïs Openda, Daan Huisman, Thomas Bruns (Vitesse).

Rode kaart: 82. Riechedly Bazoer (Vitesse, twee keer geel).

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis.

Opstelling FC Utrecht:
Eric Oelschlägel; Hidde ter Avest, Tommy St. Jago, Willem Janssen, Django Warmerdam; Adam Maher, Joris van Overeem (65. Othmane Boussaid), Sander van de Streek (85. Urby Emanuelson); Gyrano Kerk, Mimoun Mahi, Bart Ramselaar (65. Jeredy Hilterman).

Opstelling Vitesse:
Remko Pasveer; Danilho Doekhi, Riechedly Bazoer, Jacob Rasmussen; Eli Dasa (84. Dominik Oroz), Sondre Tronstad, Maximilian Wittek, Patrick Vroegh, Loïs Openda (66. Thomas Bruns); Armando Broja (71. Daan Huisman), Oussama Darfalou (84. Tomás Hájek)

Bron: fcutrecht.nl

5 thoughts on “FC Utrecht – Vitesse 1-3 (1-1)

1. Terechte nederlaag na onnodige persoonlijke fouten. St Jago springt niet heel overtuigend mee bij de eerste goal. En onze Duitse doelman heeft opnieuw een slippertje met fatale gevolgen. Wordt tijd om Paes weer op te stellen. Is in mijn ogen veel betrouwbaarder. En ik begin het lichtelijk irritant te vinden dat Ramselaar steeds wordt gewisseld. Haal Maher er dan uit die al geel heeft gekregen.
    Maar goed, we staan nog op een play-off plek dus het seizoen is nog niet verloren. De wedstrijd van volgende week gaat dankzij deze nederlaag nu wel heel belangrijk worden.

2. Als je die trainers na afloop hoort hebben ze eigenlijk iedere wedstrijd kunnen winnen. Wat een slap gelul is dat toch zeg. Hake zegt Vitesse gaat duels aan dat is ook een kwaliteit nog zo n opmerking die nergens op slaat. Hadden die emotie loze lantaarnpaal nooit hoofdtrainer moeten maken, die ook duidelijk zijn voorkeuren heeft, anders stel je maher en zeker Kerk toch niet steeds weer op. Inderdaad een verloren seizoen en Europees niets te zoeken. Wie heeft Dalmau trouwens gekeurd