Opvallend…

Na de 0-6 overwinning op Willem II maakten meerdere media al melding van de volgende opvallende zaken:

  • Dit was de grootste uitoverwinning in de geschiedenis van FC Utrecht
  • FC Utrecht kwam nooit sneller (minuut 19) op een 0-3 voorsprong.

Daarnaast maakte Hidde ter Avest zijn tweede goal. Nooit eerder maakte de rechtsback op het hoogste niveau meer dan één goal in een seizoen. De rechtsback heeft hiermee dus een persoonlijk record gezet.

Maar er is nog iets dat opvalt. Op 18 januari 2021 werd op deze site de tussenbalans van het seizoen tot nu toe opgemaakt (https://fcufans.nl/2021/01/18/de-eerste-seizoenshelft-in-cijfers-2/). Op dat moment scoorde René Hake sinds zijn aanstelling gemiddeld 1,1 punt per gespeeld eredivisieduel (tegen John van den Brom gemiddeld 1,5). Inmiddels, iets meer dan een maand en vijf duels na het verschijnen van dat artikel, scoort René Hake gemiddeld 1,56 punt per gespeeld duel.

En FC Utrecht had op 18 januari jl. twee clean sheets behaald in 17 gespeelde duels. Dat is afgerond in 12% van de gespeelde duels. Inmiddels is de stand dat FC Utrecht in 22 gespeelde duels 5 clean sheets heeft behaald. Dat is afgerond in 22% van de gespeelde duels.

Tenslotte viel het gebrek aan scorend vermogen op. Op 18 januari had FC Utrecht gemiddeld 1,3 keer per duel. Dat gemiddelde ligt inmiddels op 1,55 goals per duel. Uiteraard hebben de zes treffers in Tilburg hier impact op. Maar bedenk dan wel:

  • Ook de duels tegen Sparta en AZ (in beide duels één keer gescoord) zitten in het toegenomen gemiddelde.
  • Het gemiddeld aantal gescoorde goals onder enkel René Hake was op 18 januari nog slechts 1,27. Dit gemiddelde werd op 18 januari nog positief beïnvloed door de duels dit seizoen onder John van den Brom.