Voorbeschouwing FC Utrecht – VVV Venlo

Als FC Utrecht nog serieus aanspraak wil maken op het goed eindigen van het seizoen met bijbehorende kwalificatie voor de play-offs, is de komende serie van vier wedstrijden een uitgelezen kans om die ambitie waar te maken. Wedstrijden waarin veel punten gehaald dienen te worden. Met alle respect voor de komende tegenstanders, VVV, Willem II, FC Emmen en RKC Waalwijk, het zijn gezien de ambitie en de stand van de ranglijst wel de ploegen waar eigenlijk van gewonnen dient te worden. Vandaag kan bij winst al goede zaken gedaan worden voor de ranglijst gezien het programma van vandaag met wedstrijden als AZ – Heerenveen en Vitesse – FC Twente.

In een koude maar sneeuwvrije Galgenwaard kan trainer Hake nog niet beschikken over Bergström, Van de Berg, Elia en Gustafson. Mahi is gisteren getest of hij kan spelen, daarvan is het resultaat ons nog niet bekend. Waarschijnlijk zal hij kiezen voor de gebruikelijke elf namen. Op deze manier zal hij meer vastigheden willen creëren. Voor Ramselaar houdt dat dus in dat hij weer als valse linksbuiten zal moeten spelen. De Amersfoorters speelt liever centraal of op rechts en speelt momenteel met wisselend succes. Op rechts mag Kerk het nog steeds blijven proberen hoewel de snelle buitenspeler in een zeer moeizame fase zit. Met een centrale spits als Dalmau in de punt, is het natuurlijk vervelend dat er weinig aanvoer van de buitenkanten komt. Warmerdam is nogal slordig in zijn voortzetting (gaf zelf in AD al aan dat het beter moet), anders had hij Dalmau van de nodige bruikbare voorzetten kunnen voorzien.

Tegenstander VVV Venlo mag overigens niet onderschat worden. De ploeg, waarvan vorig seizoen nog met 1-2 van verloren werd, heeft de topscorer van de eredivisie in huis en doet het de laatste tijd zeer goed. In de laatste wedstrijden werd alleen van het goed draaiende Fortuna Sittard verloren. Na het monsterverlies tegen Ajax heeft de ploeg keurig de rug weten te rechten en heeft het nu slechts zes punten minder dan onze FC. Dus een gewaarschuwd mens zou voor twee moeten tellen.

De wedstrijd begint vanmiddag om 14.30 uur in de Galgenwaard en scheidsrechter van dienst is de heer Nagtegaal die de eerder aangesteld Higler vervangt. Volgende week speelt FC Utrecht een uitwedstrijd tegen Willem II. De wedstrijd in Tilburg is op vrijdag en begint om 20.00 uur.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Oelschlägel

Ter Avest – St. Jago – Janssen – Warmerdam

Maher – Van de Streek – Van Overeem

Kerk – Dalmau – Ramselaar

One thought on “Voorbeschouwing FC Utrecht – VVV Venlo

Comments are closed.