post

PSV – FC Utrecht 2-1 (2-0)

FC Utrecht heeft aan de uitwedstrijd van vandaag (zondag) tegen PSV geen punten overgehouden. De Domstedelingen kregen de meeste kansen in het Philips Stadion, maar zagen een ijzersterke tweede helft niet beloond: 2-1.

Dat je er niets voor koopt, dat blijkt in Eindhoven wel. Maar dat neemt niet weg dat het een statistiek is die veel zegt over de wedstrijd: schoten op doel; 3 voor PSV, 8 voor FC Utrecht. 

Wedstrijd met twee gezichten
Het is een, zoals ze dat in Engeland zeggen, ‘game of two halves’. In de eerste helft bepaalt PSV in het lege Philips Stadion het spel en heeft FC Utrecht weinig in de pap te brokkelen, vooral in aanvallend opzicht. Heel veel kansen geven de manschappen van trainer/coach René Hake desondanks niet weg. Eigenlijk maar twee. En in beide gevallen slaat PSV, dat eerder deze week nog een dikke Europa League-zege boekt op de Cypriotische topclub Omonia Nicosia, genadeloos toe.

Malen en Ihattaren trefzeker
Na een half uur is het Donyell Malen die de score opent in de Lichtstad. Na doorzetten over de rechterflank van Denzel Dumfries komt de bal terecht bij Mario Götze, die met een afgemeten voorzet de spits van de Eindhovenaren bereikt. Met een bekeken balletje van dichtbij verschalkt Malen sluitpost Maarten Paes: 1-0. Zes minuten later is het opnieuw raak. Dan is het nota bene geboren Utrechter Mohamed Ihattaren die met een loepzuiver schot in de kruising voor de 2-0 zorgt.

Vol overtuiging in de achtervolging
FC Utrecht moet in dus in de achtervolging, en zet die na de break ook op overtuigende wijze in. Met name in het laatste half uur van de partij regent het in Noord-Brabant kansen voor de Utrechters. Voordat invaller Mimoun Mahi de aansluitingstreffer scoort, zijn er al kansen voor Gyrano Kerk (schot, Yvon Mvogo redt), Mahi (schot, Mvogo keert de inzet), nogmaals Mahi (kopbal, recht in de handen van de PSV-keeper) en Sander van de Streek (volley, Mvogo pakt de bal op).

Mahi scoort aansluitingstreffer
En dan, twintig minuten voor tijd, is de 2-1 een feit. De voor Simon Gustafson in de ploeg gekomen Moussa Sylla bereikt Mahi, die met een goed schot ervoor zorgt dat de Zwitserse sluitpost van PSV dan eindelijk het antwoord schuldig moet blijven. 

Jacht op de gelijkmaker
Het doelpunt lijkt de Utrechters een extra boost te geven en de energieke FC uit de Domstad gaat vol overtuiging op zoek naar de gelijkmaker. Verdediger Emil Bergström krijgt een kans (inzet van dichtbij, Mvogo redt), Mahi krijgt een mogelijkheid (hij mist met een sliding recht voor het doel net de bal na een knappe voorzet van Sylla) en in de blessuretijd is er nog een ultieme mogelijkheid op een verdiende remise via Van de Streek. Een hard schot van de aanvallende middenvelder wordt geblokt door Pablo Rosario, die zich met heel zijn hebben en houden voor de bal werpt. 

Ajax-uit, Fortuna Sittard-thuis
FC Utrecht kan zich nu gaan opmaken voor de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker. Woensdag staat in dat kader Ajax-uit op het programma voor de ploeg van Hake, die zaterdag in de Eredivisie een thuiswedstrijd speelt tegen Fortuna Sittard. Beide duels beginnen om 21.00 uur.

PSV – FC Utrecht 2-1 (2-0)
31. Donyell Malen 1-0
37. Mohamed Ihattaren 2-0
71. Mimoun Mahi 2-1

Gele kaarten: Denzel Dumfries (PSV), Justin Hoogma (FC Utrecht).

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük.

Opstelling PSV:
Yvon Mvogo; Denzel Dumfries, Jordan Teze, Olivier Boscagli, Philipp Max (79. Nick Viergever); Pablo Rosario, Ibrahim Sangaré; Mario Götze (55. Jorrit Hendrix); Cody Gakpo, Donyell Malen (79. Joël Piroe), Mohamed Ihattaren.

Opstelling FC Utrecht:
Maarten Paes; Mark van der Maarel, Emil Bergström (83. Othmane Boussaid), Justin Hoogma, Django Warmerdam; Joris van Overeem, Bart Ramselaar, Simon Gustafson (63. Moussa Sylla), Sander van de Streek; Gyrano Kerk, Eljero Elia (63. Mimoun Mahi)

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

2 thoughts on “PSV – FC Utrecht 2-1 (2-0)

  1. Eerlijk is eerlijk een puntje was verdient geweest, maar je weet dat als je eenmaal in de hoek zit waar de klappen vallen, je daar niet zo maar uit komt. Het grote gebrek was ook nu weer , het benutten van de kansen. Het feit dat slechts RKC en den haag minder hebben gescoord en van de 53 keer dat er tot nu toe op het doel is geschoten, er maar 3 raak waren zegt ook genoeg. Mahi had al met gemak topscorer kunnen zijn en over Kerk heb ik al eerder aangegeven wat ik daar van vind. Moet ook zeggen dat als ik vd Maarel hoor zeggen dat het moment dat er punten worden gepakt van PSV steeds dichter bij komt, mijn hart vast hield. Met andere woorden werd er verloren waren we daar nog niet aan toe. Gezwam van de eerste orde. Aan wedstrijden van goed gespeeld maar verloren heb je op dit moment helemaal niks. Punten halen en het jaar goed afsluiten is het enige dat telt, hoe maakt niet uit. Weg van die onderste plekken, linkerrijtje voorlopig uit het hoofd zetten. In de winterstop een echte trainer met zijn eigen staf van buiten halen en proberen nog iets van het seizoen te maken wat niet zal meevallen.

  2. Ben zeker niet ontevreden, zie toch in de wedstrijd dingen terug waar we op trainen, heb er nog alle vertrouwen in dat het goed komt, de spelers hebben er nog vertrouwen in ook in mij, het gaat steeds beter
    Zie ook positieve punten, alleen komt het er nog niet uit. De clichés van de trainer.

Comments are closed.