‘Van Bommel in beeld als hoofdtrainer’

Na het vertrek van John van den Brom heeft FC Utrecht gekozen om niet overhaast tot de aanstelling van een nieuwe hoofdtrainer over te gaan. René Hake is doorgeschoven van Jong FC Utrecht naar het eerste, en heeft Sander Keller meegenomen. Hun posities zijn overgenomen door Ab Plugboer en Robert Wijnands. Laatstgenoemden waren al werkzaam voor de FC Utrecht Academy. En de verwachting is dat deze situatie in ieder geval zo blijft tot de winterstop. Hake is door Jordy Zuidam ook genoemd als kandidaat voor de structurele invulling van de vacature.

Maar de vraag is of dit de manier is om het seizoen af te maken. De bekerloting is ongunstig, en FC Utrecht heeft na 8 duels al 14 verliespunten. Qua positie op de ranglijst valt de schade mee. Maar een simpele constatering is wel dat FC Utrecht vorig seizoen na 8 duels ‘slechts’ 10 verliespunten had. Deze ontwikkeling past niet binnen de gestelde ambitie, en brengt ook deelname aan de play offs in gevaar.

Op internet circuleren veel geruchten over de opvolging van John van den Brom. Daarin wordt René Hake zeker ook genoemd. De vraag bij hem is alleen of hij deze selectie snel genoeg naar zijn hand kan zetten. Daarvoor is tijd nodig, maar het heeft als bijkomend risico (tijd is er immers nooit) dat er onrust kan ontstaan. En daar is niemand bij gebaat.

Eén terugkerend gerucht, ook genoemd door FOX Sports, is dat FC Utrecht in de winterstop Mark van Bommel als hoofdtrainer zou willen aanstellen. De voormalig trainer van PSV, inmiddels al enige tijd clubloos, zou dan Wesley Sneijder als zijn rechterhand meenemen. Het waarheidsgehalte van dat gerucht is onduidelijk, want zowel Van Bommel als FC Utrecht hebben er geen mededelingen over gedaan.
Maar naast het weer moeten schuiven met interne mensen (Hake, Keller, Plugboer, Wijnands) is het ook de vraag of Sneijder wel eenvoudig een functie in de trainersstaf mag bekleden. Hij heeft daarvoor op dit moment niet de vereiste papieren.

Met duels tegen Feyenoord (29 november in Rotterdam), ADO (6 december, thuis) en PSV (13 december in Eindhoven) voor de boeg zijn meer dan drie punten nodig om de schade te beperken.

One thought on “‘Van Bommel in beeld als hoofdtrainer’

  1. Gezien de komende 3 wedstrijden mag Utrecht dolblij zijn als ze 3 punten halen. Verschil met de bovenste 4 plekken is al veel te groot om voor een prijs in aanmerking te komen. Verdienen ze ook niet trouwens.

Comments are closed.