Transfgeruchten

Op 5 oktober sluit de zomertransferwindow. Traditiegetrouw is de laatste week de drukste, maar de vraag is of dit door de Corona-beperkingen nu ook het geval gaat zijn.

Geruchten zijn er bij FC Utrecht genoeg. Zo wordt Gyrano Kerk al enige tijd gelinkt aan Hellas Verona, Cagliari en Leeds United. Zondag deed Kerk gewoon mee tegen RKC Waalwijk, waardoor de verwachting is dat er nog geen onderhandelingen in een afrondende fase zitten. FC Utrecht heeft over Gyrano Kerk gecommuniceerd dat hij alleen ‘voor de absolute hoofdprijs’ mag vertrekken. En wat deze prijs is, heeft FC Utrecht nergens publiekelijk gecommuniceerd.

Nieuw is het gerucht over Sean Klaiber. Volgens onder meer De Telegraaf heeft Ajax interesse in de rechtsback. Vorige week gaf Klaiber in het AD aan dit seizoen te willen blijven: ‘Ik wil onderdeel zijn van dit team’. De vraag is in hoeverre dit stand gaat houden al er voor de speler buitensporige bedragen worden geboden, en Klaiber zelf meer kan gaan verdienen.

Mochten Kerk en Klaiber verkocht worden, dan zal de winst voor FC Utrecht relatief groot zijn. Beiden zijn immers zelf opgeleid.

Daarnaast lijkt er voor zowel Giovanni Troupée en Justin Lonwijk weinig perspectief op speeltijd. Beiden kwamen daarom recent ook uit voor Jong FC Utrecht in de KKD. Het lijkt logisch dat beiden FC Utrecht op korte termijn (tijdelijk) gaan verlaten. Geruchten over hen zijn er niet, maar dat is tegen het sluiten van de transferwindow lang geen garantie voor het uitblijven van een transfer.

En of FC Utrecht zelf klaar is? Duidelijk is dat niet, maar het valt wel op dat het centrum van de verdediging (Hoogma en St. Jago) erg jong is. met Janssen op de weg terug en Bergström op de bank zijn er straks ook drie rechtsbenige centrale verdedigers beschikbaar. En maar één linksbenige. In geval van een langdurige blessure van Hoogma zou Christopher Mamengi uit Jong FC Utrecht kunnen worden doorgeschoven, Maar Mamengi kwam tot op heden nooit uit in een officieel duel van het eerste elftal. En daarmee wordt het hart van de defensie mogelijk nog minder ervaren. De vraag is of dit de weg is die FC Utrecht wil bewandelen.

Op 6 oktober weten we in ieder geval tot de wintertransferwindow meer.