KNVB, shame on you

Nee, je zit niet een oud bericht te lezen. Op de één of andere manier krijgt de KNVB het afgelopen anderhalf jaar het telkens voor elkaar om vooral níet te luisteren naar de wensen van voetbalsupporters uit het hart van het land. Eerst het walgelijke gebrek aan respect voor de overledenen als gevolg van de tramaanslag in Utrecht. Daarna de afgelaste bekerfinale die op geen enkele manier ingehaald kon worden, terwijl er wel oefenwedstrijden gespeeld konden worden én het uitdelen van tickets voor Europees voetbal aan onze tegenstanders.

Alsof het nog niet genoeg is, gaat de KNVB weer een stapje verder. Vijf dagen voordat eindelijk de bal weer in de Galgenwaard zou gaan rollen, besluiten ze de thuiswedstrijd tegen AZ te verplaatsen naar 27 december. Niet vantevoren aangeven dat deze mogelijkheid erin zou kunnen zitten, niet direct na de loting van een week geleden het vertellen. Nee, de KNVB wacht graag af tot de club FC Utrecht grotendeels klaar is met de voorbereidingen, om daarna wat extra zout in de wond te strooien.

Personeel van FC Utrecht dat de afgelopen weken vele overuren heeft gedraaid. Mensen die tot ‘s avonds laat handmatig bezig zijn om zoveel mogelijk mensen toch aanwezig te kunnen hebben bij de wedstrijd. De catering, de wedstrijdorganisatie, de voorbereiding van het elftal: daar heeft de KNVB compleet schijt aan. Ze hebben weeer een mogelijkheid gevonden om FC Utrecht voor paal te zetten en hard werk met één klik weg te gooien.

Als het nu nog één keer gebeurd was, dan was het nog te overzien. Inmiddels lijkt het een hetze vanuit Zeist richting de dichtstbijzijnste voetbalclub. Thijs van Es hield zich vanuit de club nog redelijk op de vlakte, zeker gezien de woede die hij van binnen gevoeld heeft. Wij doen dat niet: KNVB, waar zijn jullie in godsnaam mee bezig? Is het rancune, is het pure haat richting de Domstad? Geef eens een normaal antwoord op dit soort vragen en verberg je niet achter regeltjes.

Wij zijn de KNVB nóg meer zat dan we al waren.

Bestuur True Support