FC Utrecht – AZ uitgesteld

De wedstrijd FC Utrecht – AZ, die aankomende zaterdag ingepland was, is uitgesteld door de KNVB naar 27 december. Dit om AZ de ruimte en tijd te geven om zich voor te bereiden op de voorrondes van de Champions League tegen Dinamo Kiev. FC Utrecht is enorm teleurgesteld over het besluitvormingsproces, en het moment waarop dit is besloten.

FC Utrecht zou aankomende zaterdag samen met AZ de aftrap verrichten van een nieuw seizoen in de Eredivisie. Een seizoen met een griffel voor FC Utrecht, want dit jaar bestaat de club 50 jaar. “We keken uit naar weer een officiële wedstrijd in Stadion Galgenwaard, na vijf maanden zonder. Spelers, staf, supporters, leden van de Businessclub, partners, de inwoners van de regio Utrecht en natuurlijk wij als directie hebben ons maandenlang verheugd op 12 september. Dat de KNVB zo kort voor deze wedstrijd, vijf dagen voor de aftrap, besluit tot uitstel over te gaan is voor ons onbegrijpelijk en teleurstellend. Zeker in deze tijd, waarop zoveel voorbereidingen getroffen moeten worden in het kader van de Covid-19 protocollen” aldus Algemeen Directeur Thijs van Es.

“Begrijp me niet verkeerd, we gunnen het AZ om ruimte te krijgen om zich optimaal voor te bereiden op het duel in Oekraïne. Het is in ieders belang dat daar goed gepresteerd wordt. Echter kon dit scenario drie weken geleden al bedacht worden. Op 31 augustus werd de loting verricht en trad het definitieve scenario in werking. Dat er dan nu besloten wordt om de wedstrijd van aanstaande zaterdag uit te stellen, laat ons verbijsterd achter.

Onze spelers en stafleden zijn maanden in training om klaar te zijn voor de start op 12 september, zoals dat een topsporter betaamt. Vijf dagen voor de wedstrijd hier een streep doorheen zetten, doet teniet aan de voorbereiding van ons eerste elftal. De supporters kijken al weken uit naar eerste officiële wedstrijd in ons stadion. Eindelijk weer een Eredivisiewedstrijd. Voorbereidingen worden getroffen, vervoer wordt geregeld, er wordt uitgekeken naar deze wedstrijd. De mensen achter de schermen zijn zich al wekenlang aan het inzetten om deze wedstrijd coronaproof te kunnen organiseren, een enorme klus voor eenieder die hierbij betrokken is. Om dan vijf dagen voor de start te horen dat het niet nodig is geweest, is een grote dreun. En dat zijn maar een paar voorbeelden hoe er naar deze wedstrijd toegeleefd werd. Al met al is het dus enorm teleurstellend dat er zaterdag geen aftrap van het seizoen gaat plaatsvinden bij FC Utrecht, maar we staan voor een onomkeerbaar besluit door de KNVB” besluit Van Es.

Bron: fcutrecht.nl

2 thoughts on “FC Utrecht – AZ uitgesteld

  1. Precies Arnold, volstrekt idioot om dat zo laat te communiceren. Ik snap het besluit in het belang van het Nederlandse voetbal. Van de uitvoering en het tijdstip begrijp ik niets.

Comments are closed.