post

Daniel Arzani gehuurd van Manchester City

Zesvoudig Australisch international Daniel Arzani versterkt FC Utrecht in het seizoen 2020/2021. De 21-jarige aanvaller komt op huurbasis over van Manchester City.

Voorhoedespeler Arzani werd in 1999 geboren in Iran en verhuisde op jonge leeftijd naar Australie, waar hij zijn jeugdopleiding genoot bij Coogee United, Eastern Suburbs, FFA Centre of Excellence, Sydney FC en Melbourne City. Voor die laatste club maakte hij in het seizoen 2016/2017 zijn debuut op het hoogste niveau Down Under; de A-League.

Arzani speelde jeugdinterlands voor Australië Onder 17, Onder 20 en Onder 23 voordat hij in 2018 voor het eerst zijn opwachting maakte in het nationale elftal. De linksbuiten kwam inmiddels zes keer uit voor de Socceroos. FC Utrecht-aanwinst Arzani behoorde in 2018 tot de WK-selectie van Australie en was de jongste speler aller tijden die namens de Socceroos mee afreisde naar een eindtoernooi.

De afgelopen twee seizoenen behoorde Arzani tot de selectie van de Schotse topclub Celtic, dat de rappe flankspeler huurde van Manchester City.

“Daniel is een snelle, wendbare flankspeler die op zowel links als rechts uit de voeten kan. Hij speelt met veel lef en heeft power in zijn acties, dat past bij onze club en supporters”, omschrijft Technisch Directeur Jordy Zuidam Arzani. “We volgen Daniel al vanaf zijn tijd bij Melbourne City, waar hij op 17-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal maakte. Lang leek hij onhaalbaar voor ons, maar deze transferperiode konden we eindelijk toeslaan. Ik ben blij dat hij nu eindelijk hier in Stadion Galgenwaard staat om een krabbel onder het huurcontract te zetten. We kijken ernaar uit hem in het jubileumseizoen in het shirt van FC Utrecht te zien spelen.” 

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto