Mutaties in de selectie (1)

Het 50-jarig bestaan is op grootse wijze gevierd, en de nieuwe shirtsponsor heeft internationale uitstraling. Tevens is de ambitie duidelijk uitgesproken: de top 3 aanvallen. Dit houdt niet in dat FC Utrecht verwacht ineens zo maar seizoen na seizoen rond plek 3 / 4 te eindigen. Maar het gat met de nummer 3 dient wel kleiner te worden. En daarvoor zijn spelers nodig die wat extra’s brengen. En er is balans in de selectie nodig.

Zowel het eerste elftal als Jong FC Utrecht hervatten komende week de training achter gesloten deuren. En de vraag is: wie zijn er straks, bij het sluiten van de zomertransferwindow, de spelers die het gaan doen? En hoort Wesley Sneijder daar misschien ook bij?

Op dit moment zijn de volgende mutaties in de selectie bevestigd:

Vertrokken
– Issah Abass (FSV Mainz; werd gehuurd)
– Jeroen Zoet (PSV; werd gehuurd)
– Rico Strieder (PEC Zwolle; was al verhuurd)
– Kristoffer Peterson (Swansea City; was gehuurd)

Gehaald of terug van weggeweest
– Django Warmerdam (FC Groningen)
– Emiel Bergström (FC Basel; was verhuurd)
– Justin Hoogma (TSG 1899 Hoffenheim; wederom gehuurd)
– Dario Dumic (SV Darmstadt; was verhuurd)
– Giovanni Troupée (FC Twente; was verhuurd)
– Othman Boussaid (NAC Breda; was verhuurd)
– Patrick Joosten (Sparta; was verhuurd)
– Nick Venema (Almere City FC; was verhuurd)

Over de sportieve toekomst van Lamine Sané, Urby Emanuelson en Jean-Christophe Bahebeck is nog niets gecommuniceerd. Het contract van deze spelers is formeel opgezegd, maar dat sluit een langer verblijf niet op voorhand uit.