Rico Strieder naar PEC Zwolle

FC Utrecht heeft middenvelder Rico Strieder verkocht aan PEC Zwolle. De Blauwvingers huurden de 27-jarige Duitser tijdens de tweede helft van het voorbije seizoen al van de Domstedelingen, waarvoor Strieder in totaal tot 108 officiële optredens kwam.

Strieder kwam in de zomer van 2015 in het kielzog van zijn toenmalige trainer Erik ten Hag mee van FC Bayern München II naar FC Utrecht. In de Domstad speelde de defensieve middenvelder ruim honderd wedstrijden, maar kreeg hij ook te maken met twee stevige blessures die hem vele maanden langs de kant hielden in zowel seizoen 2016/2017 als jaargang 2018/2019.

Afgelopen seizoen kwam Strieder na de winterstop op huurbasis uit voor PEC Zwolle. Bij die club, die het contract van de Duitser dat in de Domstad nog tot medio 2021 liep heeft afgekocht, keert hij nu dus terug.

“Speeltijd was voor Rico in het seizoen 2020/2021 bij ons niet gegarandeerd”, zegt Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. “Rico gaf aan, met die wetenschap, elders voor zijn kans te willen gaan. Met PEC Zwolle hebben we overeenstemming bereikt over de transfer van Rico, die we willen bedanken voor zijn jarenlange inzet voor FC Utrecht en veel succes wensen in het verdere vervolg van zijn carrière.”

Bron: fcutrecht.nl