Beoogde nieuwe datum bekerfinale: 12 juli

De KNVB heeft er voor gekozen om zo veel mogelijk effort te steken in het scenario om dit voetbalseizoen volledig uit te spelen. Ondanks de druk van Ajax, AZ en PSV is er dinsdag aan de clubs duidelijk gemaakt dat de richtlijnen van de overheid worden gevolgd, en dat het vooralsnog mogelijk blijft de competitie uit te spelen.

De nieuwe beoogde datum voor de bekerfinale is zondag 12 juli.

Uiteraard is dit alles nog onder voorbehoud van de komende ontwikkelingen in Nederland. En is er ook geen uitspraak gedaan over de vraag of er publiek welkom is bij het duel.

Als de eredivisie hervat kan worden, dan gaan clubs begin mei weer trainen. En zal halverwege de maand juni worden hervat met het inhaalduel FC Utrecht – Ajax. In het weekeinde van 19, 20 en 21 juni staat dan de volledige hervatting van de eredivisie op de planning. VI melde dat er in het weekeinde van 12 juli ook een competitieprogramma is gepland, maar dat de duels van FC Utrecht en Feyenoord van die speelronde een paar dagen worden vervroegd.
De play offs bestaan verder nog maar uit één duel per ronde in plaats van twee. En zowel de eredivisie als de KKD zijn eind juli afgerond. Tevens zal er in het seizoen 2020 / 2021 met Kerstmis worden gevoetbald in Nederland.

Los van de vraag of dit qua gezondheid kan heeft de burgemeester van Eindhoven al aangekondigd dat hij trainingen en wedstrijden van PSV en FC Eindhoven gaat verbieden. Het lijkt daarom zeer onwaarschijnlijk dat het laatste woord over de hervatting van het profvoetbal in Nederland al is gesproken. En daarmee is de datum van de bekerfinale nog alles behalve zeker.