FC Utrecht – Sparta Rotterdam 5-1 (1-0)

Met liefst 5-1 won FC Utrecht vanmiddag (zondag) in Stadion Galgenwaard van Sparta Rotterdam. De Domstedelingen maakte in een sfeervol stadion vlak vóór en kort ná de rust het verschil tegen de Spangenaren.

Terug van weggeweest is hij: Adrián Dalmau. En de Spanjaard? Die maakt zijn rentree in stijl. Namelijk: scorend. In de vijfde minuut van de tweede helft laat hij het publiek in Stadion Galgenwaard – 20.624 toeschouwers; niet eerder zijn zoveel mensen getuige van een duel tussen FC Utrecht en Sparta Rotterdam – juichen en springen. De spits prikt de 2-0 tegen de touwen.

108 tellen, 2 goals
De goaltune is nog maar amper weggedraaid, of ‘La Cucamarcha’ kan weer worden ingestart. Precies 108 tellen na de 2-0 van Dalmau scoort Simon Gustafson de 3-0. FC Utrecht zweeft, Sparta Rotterdam krijgt alle hoeken van het Herculesplein te zien. Een hongerig FC Utrecht beukt door, ook na een derde doelpunt. Een klein uur is er gespeeld, of Bart Ramselaar zorgt voor de 4-0. De middenvelder uit Amersfoort kopt de bal buiten bereik van Sparta Rotterdam-keeper Ariel Harush in de verre hoek.

Ramselaar opent de score
Het is Ramselaar’s tweede treffer van de middag. Vlak voor rust opent hij al de score. Na een voorzet van Sean Klaiber beukt hij van dichtbij de bal achter Harush (1-0). Voor Ramselaar is het op dat moment voor het eerst dat hij een Eredivisiegoal maakt in Stadion Galgenwaard sinds 13 september 2015.

Achtste keer op rij winst op Sparta
Voordat Joël Piroe vlak voor tijd de eer redt namens Sparta Rotterdam (5-1), schiet ook Klaiber nog met scherp. De Nieuwegeiner rost de bal diagonaal in de verre hoek, daarmee twintig minuten voor tijd zorgend voor de 5-0. Dan is eigenlijk al lang en breed duidelijk dat FC Utrecht voor de tweede keer dit seizoen en voor de achtste keer op rij gaat winnen van de tegenstander uit Spangen.

Zaterdag: Vitesse-thuis
Een duel met een directe concurrent is wat nu op de rol staat voor FC Utrecht. De ploeg van trainer/coach John van den Brom ontvangt Vitesse aanstaande zaterdag in Stadion Galgenwaard, waar de bal die avond om 20.45 uur gaat rollen. Tickets zijn ONLINE verkrijgbaar en in de FC Utrecht Fanshop.

FC Utrecht – Sparta Rotterdam 5-1 (1-0)
42. Bart Ramselaar 1-0
50. Adrián Dalmau 2-0
51. Simon Gustafson 3-0
59. Bart Ramselaar 4-0
72. Sean Klaiber 5-0
89. Joël Piroe 5-1

Gele kaarten: geen.

Toeschouwers: 20.624.

Scheidsrechter: Allard Lindhout.

Opstelling FC Utrecht: 
Jeroen Zoet; Sean Klaiber, Mark van der Maarel, Justin Hoogma, Leon Guwara; Adam Maher, Joris van Overeem, Bart Ramselaar (71. Kristoffer Peterson), Simon Gustafson; Gyrano Kerk (77. Václav Černý), Adrián Dalmau (63. Jonas Arweiler).

Opstelling Sparta Rotterdam:
Ariel Harush; Jeffry Fortes, Bart Vriends, Jurgen Mattheij (46. Dirk Abels), Lassana Faye; Adil Auassar (77. Dante Rigo), Abdou Harroui, Laros Duarte; Deroy Duarte (46. Joël Piroe), Patrick Joosten, Mohamed Rayhi

Bron: fcutrecht.nl

5 thoughts on “FC Utrecht – Sparta Rotterdam 5-1 (1-0)

 1. In de rust had ik nog absoluut niet de verwachting dat dit de einduitslag zou worden. Diezelfde rust bleek achteraf misschien wel heel bepalend. Want Sparta ging aanvallend wisselen (waarschijnlijk vanwege de achterstand en het feit dat ze aanvallend niets brachten). Daardoor ontstonden er ineens wel veel ruimtes, en dat werd meer dan goed benut.

  Wel het volgende:
  – Na het vertrek van Ayoub en Labyad heeft FCU eigenlijk geen enkele speler meer gehad die echt iets kan in de kleine ruimte als de tegenstander FCU het spel laat maken. Dat is een gegeven. En dus zal FCU ruimte moeten creëren. Dat lukt, zie de eerste helft tegen Sparta, niet als er veel in eenzelfde ‘vlak’ tempo wordt gespeeld. Dat is nog steeds een manco.
  – De invalvbeurten van Cerny en Peterson waren beroerd. Cerny is eigenlijk in de lijn van wat hij heeft laten zien, Peterson moet zijn bewijsdrang meer inperken.
  – De tegengoal is een smetje, en was bij geconcentreerd spelen niet gevallen.

  Ik hoop dat Van den Brom deze punten meeneemt in de voorbereiding op de bekerfinale (al zal Feyenoord waarschijnlijk daarin zelf meer willen voetballen).

 2. Cherny is ontzettend teleur gesteld weet ik en vindt dat hij geen echte kans heeft gehad
  Peterson vindt dat hij ten onrechte het kind van de rekening is geworden
  Voor de rest een meer dan verdiende overwinning met een getergde en goede ramselaar

  • Cerny heeft nog geen bal fatsoenlijk geraakt in het Utrecht shirt. Peterson ontevreden? Dan moet hij zorgen dat vd Brom niet om hem heen kan. Er kunnen er maar 11 spelen, zo simpel is het.

 3. Dat is makkelijk praten thuisfluiter of een speler speelt of niet is nog altijd een beslissing van de trainer.
  Er zijn spelers die een streepje voor hebben, waarom eerder Maher wel, verleden met deze trainer helpt hem zeker mee, en Ramselaar of Emanuelson niet. Spelers mogen ontevreden zijn als ze niet spelen, in mijn ogen moeten ze dat zelfs zijn.

Comments are closed.