Jong Utrecht verpulvert Jong Ajax

Trainer René Hake van Jong FC Utrecht is de afgelopen weken veel afwezig geweest. Hij was namelijk op zoektocht naar een nieuw soort peper. Uiteindelijk heeft hij die gevonden bij een inheemse stam in het Amazonegebied. Het heeft de naam Ajaxidus Verpulverio.
 
Het bovenstaande verhaal is op helemaal niets gebaseerd. Toch is het wat mij betreft de enige logische conclusie na het bizarre schouwspel dat te zien was op Sportpark Zoudenbalch in Utrecht. De nummer 2 van de Eerste Divisie, Jong Ajax, kwam met een goed gevoel richting de Domstad. Hun laatste wedstrijd was immers een 5-1 winst op Go Ahead Eagles. De thuisploeg ploeterde vorige week naar een 1-1 gelijkspel tegen de nummer laatst.
 
Niet bepaald de ideale situatie voor de jonge Utrechters. De uitwedstrijd in Amsterdam ging immers ook kansloos verloren met 4-0. 90 speelminuten later staan de spelers echter te feesten op het veld, onder het genot van een staande ovatie van de goedgevulde tribune.
 
Bizar? Onverwacht? Lekker? Ja, dat allemaal. Maar vooral: puur genieten.
 
De wedstrijd begint nog redelijk gelijkwaardig. Jong Ajax is erg sterk tot aan de 16 meter, Jong Utrecht komt er af en toe goed uit. Een paar kansen worden door de thuisploeg niet verzilverd, maar dan komt Odysseus Velanas aan de bal:, na goed voorbereidend werk van Tommy St. Jago en de overstap van Jonas Arweiler: in de 24e minuut 1-0. Als een kwartier later Tommy St. Jago er met het hoofd ook nog 2-0 van maakt, is het in de rust genieten.
 
In plaats van dat Jong Ajax in de tweede helft terugkomt, wordt binnen 5 minuten een penalty toegekend aan de thuisploeg als keeper Bruno Varela Odysseus Velanas onderuit haalt. Een buitenkans die wel toevertrouwd is aan Super Jonas Arweiler: 3-0. Daarna lijken de godenzonen veranderd in doodsbange stervelingen: 4-0 door Hicham Acheffay na 57 minuten. De toeschouwers gaan er nog eens goed voor zitten. De bezoekers doen nog iets terug in de 67e minuut, 4-1, maar daarna is het Justin Lonwijk in de 68e minuut en de ingevallen Jeredy Hiltermin 8 minuten later, na een enorme blunder van Varela, die de bizarre score van 6-1 op het scorebord zetten.
 
Is het dan al afgelopen? Nee hoor: ondanks de ongelukkige rode kaart voor Christopher Mamengi en de daarna volgende 6-2, is het wederom Odysseus Velanas die met een heerlijke streep in de verre hoek de 7-2 aantekent.
 
Je leest het goed: 7-2. De grootste overwinning ooit van Jong FC Utrecht in de Eerste Divisie (nummers 2 en 3 zijn ook van dit seizoen: 5-1 tegen Den Bosch-thuis en 2-5 tegen Dordrecht-uit) en dat tegen de aartsrivaal. Geen slechte manier om de week te beginnen.
 
De week is overigens nog niet voorbij: aanstaande vrijdag staat de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch op het programma. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van FC Utrecht, aanvang is als altijd om 20:00u.

2 thoughts on “Jong Utrecht verpulvert Jong Ajax

Comments are closed.