FC Utrecht verrast met Senegalese verdediger

De laatste linie van FC Utrecht wordt per direct van een impuls voorzien. Aan de selectie van trainer/coach John van den Brom wordt Senegalees international Lamine Sané toegevoegd. De 32-jarige Fransman met roots uit Senegal heeft een contract getekend tot het einde van dit seizoen.

Sané, die in het Franse Villeneuve-sur-Lot is geboren, droeg als jeugdspeler de shirts van US Lormont, Stade Bordelais en RCO Agde. In 2008 streek hij neer bij Girondins Bordeaux B, waarna hij een jaar later de overstap naar de A-kern van die gerenommeerde Franse club maakte. Voor Bordeaux speelde de 35-voudig international van Senegal dik tweehonderd partijen, waaronder naast 188 matchen in Ligue 1 ook de nodige duels in de Champions League en Europa League. Met Werder Bremen kwam de achterhoedespeler in actie in de 1. Bundesliga, waarna hij met Orlando City SC tot 47 officiële optredens kwam in voornamelijk de MLS. Sinds begin dit jaar genoot Sané een transfervrije status.

“Met het aantrekken van Lamine voegen we een extra optie toe aan onze achterhoede met een flink pak ervaring”, aldus Technisch Directeur Jordy Zuidam over de aanwinst. “Lamine is lang en kopsterk. Hij is sterk in de duels één-tegen-één, heeft een goede snelheid en blijft rustig onder druk. Bovendien heeft hij een geweldige persoonlijkheid. Hij kan als mentor van onze grote talenten een rol spelen in hun ontwikkeling, door zijn ervaring op hen over te dragen.”

Bron: fcutrecht.nl