Voorbeschouwing FC Utrecht – ADO Den Haag

Na de zeer moeizame bekerwinst tegen FC Eindhoven en het vervelende blessurenieuws over Willem Janssen staat nu FC Utrecht – ADO Den Haag op de rol. En de Hofstedelingen zijn met een zeer gerenoveerde ploeg een behoorlijk onvoorspelbare tegenstander. Het enige dat al wel zichtbaar was, is dat ADO snel voor de lange bal naar voren kiest.

FC Utrecht mist veel spelers. Naast Willem Janssen zijn ook Maarten Paes, Bart Ramselaar, Adam Maher, Joris van Overeem, Mitchell van Rooijen en Justin Lonwijk niet inzetbaar. Uiteraard zijn er nog voldoende spelers beschikbaar, maar de puzzel voor John van den Brom is nu wel om dit goed neer te zetten. Want tegen zowel PEC Zwolle als FC Eindhoven liep het alles behalve soepel.

Ondanks zijn onzekere optreden zal Jeroen Zoet het doel verdedigen. Het helpt de goalie als hij een keer ‘de nul’ weet te houden. Hiervoor staat naar verwachting wel een ervaren verdediging voor hem. Het lijkt namelijk onlogisch dat Tommy St. Jago nu al de rol van Willem Janssen achterin kan overnemen. Hiervoor is Mark van der Maarel op korte termijn een logischere vervanger. De bij het publiek verguisde Leon Guwara is dan de logische linksback.

Van den Brom gaf na de komst van Kristoffer Peterson aan dat hij met drie aanvallers wil blijven spelen. Sander van de Streek is verlost van zijn rol als valse linksbuiten. En met de huidige afwezigen is er voor de Barnevelder een kans op het middenveld. Daar is immers ruimte genoeg.

Voor FC Utrecht zijn de drie punten hard nodig, want sc Heerenveen staat op slechts twee punten achter. En het is zaak om bij de eerste zeven te eindigen om in ieder geval deel te kunnen nemen aan de play offs.
Het duel, dat vrijdagavond aanvangt om 20:00 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis. Richard Brondijk en Jermaine Lapar assisteren hem langs de lijn, Edgar Bijl. Siemen Mulder is de VAR van dienst.

Wij verwachten de volgende opstelling:

Zoet
Klaiber – Van der Maarel – Hoogma – Guwara
Emanuelson
Van de Streek – Gustafson
Kerk – Dalmau – Peterson