Jong Utrecht redt het net niet tegen De Graafschap

Uitgeput, uitgeteld, verslagen. Zo lagen de spelers van Jong FC Utrecht na afloop van de wedstrijd tegen de Graafschap op het veld. Terecht, als je zo geweldig speelt, maar toch zonder punten naar huis gaat.
 
Maarliefst zeven basisspelers ontbraken vanavond in de opstelling van de jonge Domstedelingen. Deze gelukkigen zijn mee op het trainingskamp met het eerste elftal, om zo trainer John van den Brom proberen te overtuigen van hun kunsten. Hierdoor werd de selectie vanavond aangevuld met spelers die normaal gesproken op de bank zitten, of zelfs hun kunsten normaal vertonen in het elftal onder 19.
 
Daar was echter niets van te zien tijdens de wedstrijd. Als je niet beter zou weten, zou je niet eens zien dat er zo veel spelers ontbraken. Jong Utrecht speelt met flair, zet De Graafschap vast op hun helft en durft aan te vallen. Natuurlijk krijgt de thuisploeg ook kansen, maar echt groot zijn ze (nog). Een domper na 15 minuten als Junior van der Velden het veld moet verlaten door een blessure. Zijn vervanger is Christopher Mamangi. In de 22e minuut een penalty voor de bezoekers, die Jeredy Hilterman benut. Een stilte valt over de Vijverberg en Jong Utrecht gaat gewoon door. Wat speldenprikjes van beide zijden en het is alweer rust. Een fluitconcert klinkt vanaf de tribunes.
 
In de tweede helft is het wel duidelijk dat De Graafschap geen genoegen neemt met 0 punten, er wordt met veel meer druk gespeeld. Dat geeft ook FC Utrecht kansen die echt benut hadden moeten worden. De thuisploeg had niet mogen klagen met een 0-2 of 0-3 achterstand. Overigens heeft de goed spelende Jord Ruijgrok het geluk ook zeker aan zijn kant, met ballen die over gespeeld worden of de paal raken.
 
Utrecht maakt de kansen dus niet af, De Graafschap wel. Na 67 minuten staat het helaas gelijk. Nog steeds geen man over boord, maar toch jammer gezien de mooie kansen van de Domstedelingen. De blessuretijd wordt gehaald, met één enorme domper: doelpuntenmaker Jeredy Hilterman moet per brancard het veld verlaten met wat lijkt een hersenschudding. Zes minuten blessuretijd, die helaas niet tot een goed einde gebracht worden. Nog één minuut als er een gigantische miscommunicatie achterin is. 2-1 voor de thuisploeg.
 
De Utrechtse selectie mag gigantisch trots op zichzelf zijn, hoewel nu de teleurstelling zal overheersen. Tegen de nummer drie, met een gelegenheidsploeg, pak je nog bijna een punt: echt heel knap gedaan.
 
Nog anderhalve week en we morgen weer, als Roda JC op bezoek komt in Utrecht. Maandag 20 januari om 20:00u: kom de jongen steunen!

One thought on “Jong Utrecht redt het net niet tegen De Graafschap

  1. Met de uitslag kan ik wel leven. Het is alleen zuur dat het diep in de extra speeltijd mis gaat. En er waren net na rust een paar enorme kansen voor Jong die beter afgerond hadden moeten worden.
    Opvallend: een keer of vijf (5!) een bal op paal of lat. En een uitstekende keeper. Te hopen dat hij deze lijn vasthoudt.

Comments are closed.