post

FC Utrecht – Feyenoord 1-2 (1-1)

FC Utrecht heeft vanmiddag (zondag) niet gekregen wat het verdient. De Domstedelingen speelden een sterke partij tegen Feyenoord, maar bleven in een kolkend Stadion Galgenwaard met lege handen: 1-2.

Toevalstreffers zijn het allerminst, zondagsschoten toch zeker wel; letterlijk én figuurlijk; de doelpunten van Feyenoord. Middenvelders Orkun Kökcü (0-1 na een kwartier spelen) en Jens Toornstra (1-2, vijf minuten na de rust) maken in Stadion Galgenwaard tegen FC Utrecht treffers zoals ze die zelden scoren. Kökcü krult de bal vanaf een meter of 25 in de verre hoek en Toornstra poeiert van net buiten het strafschopgebied de bal ongenadig hard tegen de touwen.

Hoogma kopt raak
Het zijn die twee Rotterdamse treffers die het verschil maken tijdens de laatste wedstrijd van FC Utrecht van 2019. Een wedstrijd waarin de Utrechters er met name tijdens de eerste maar óók tijdens de tweede helft goed in slagen de druk vol op de bezoekende partij te zetten. En meer dan dat: het team van trainer/coach John van den Brom komt tot kansen, en behoorlijk wat ook. Issah Abass is enkele malen dicht bij een treffer, Adam Maher dwingt Kenneth Vermeer tot een uiterste krachtinspanning, Sean Klaiber zorgt voor gevaar, Gyrano Kerk produceert een vlammend schot dat net voorlangs gaat – en dat zijn dan alleen nog maar mogelijkheden die tijdens de eerste helft worden gecreëerd. In die helft wordt door de Domstedelingen ook gescoord. Binnen twee minuten na de 0-1 van Kökcü staat het alweer gelijk. Justin Hoogma torent boven alles en iedereen uit en knikt de bal van dichtbij in het doel: 1-1.

Wel kansen, geen goals
Na de break blijven de kansen komen voor de Utrechters. Klaiber knalt de bal snoeihard tegen de paal en Simon Gustafson ziet hoe Vermeer een poeier van hem in twee instanties en met alle mogelijke moeite vlak voor de doellijn weet weg te slaan. Invaller Adrián Dalmau, die zijn rentree maakt na een periode van absentie vanwege een blessure, houdt de Rotterdamse verdedigers ook flink bezig. Tot die ene uitgelezen mogelijkheid waarop hij loert, komt de Spanjaard echter niet.

Met tien man de jacht vervolgen
Als doelpuntenmaker Hoogma tien minuten voor tijd een overtreding begaat over Luis Sinisterra en door arbiter Björn Kuipers met rood van het veld wordt gestuurd, weet FC Utrecht dat het dus met een man minder de Feyenoord-muur die in Stadion Galgenwaard is opgetrokken moet zien te slopen. De Domstedelingen doen daar alles aan, maar slagen er niet in tenminste de gelijkmaker te scoren die zo verdiend zou zijn geweest.

Winterstop
Voor FC Utrecht is de winterstop aangebroken. De ploeg van Van den Brom pakt de draad in 2020 weer op, te beginnen met een trainingskamp in La Manga. Daar, in Spanje, verblijven de Utrechters van 4 tot en met 11 januari. Op vrijdag 10 januari wordt onder de Spaanse zon een oefenpot gespeeld tegen Champions League-ploeg Bayer Leverkusen. De eerste competitiewedstrijd van de Domstedelingen in het nieuwe jaar is op vrijdag 17 januari: PEC Zwolle-uit. Op vrijdag 24 januari komen de Utrechters weer in actie op eigen veld. Die dag komt ADO Den Haag op bezoek in Stadion Galgenwaard.

FC Utrecht – Feyenoord 1-2 (1-1)
15. Orkun Kökcü 0-1
17. Justin Hoogma 1-1
50. Jens Toornstra 1-2

Gele kaarten: Issah Abass, Joris van Overeem, Willem Janssen (FC Utrecht).

Rode kaart: 79. Justin Hoogma (FC Utrecht).

Toeschouwers: 21.103.

Scheidsrechter: Björn Kuipers.

Opstelling FC Utrecht: 
Maarten Paes; Sean Klaiber, Willem Janssen, Justin Hoogma, Mark van der Maarel (73. Leon Guwara); Joris van Overeem (69. Adrián Dalmau), Adam Maher, Simon Gustafson, Sander van de Streek; Gyrano Kerk, Issah Abass (78. Václav Černý).

Opstelling Feyenoord:
Kenneth Vermeer; Lutsharel Geertruida, Eric Botteghin, Marcos Senesi, Tyrell Malacia; Jens Toornstra (73. Renato Tapia), Orkun Kökcü, Leroy Fer; Steven Berghuis, Nicolai Jørgensen (63. Sam Larsson), Luis Sinisterra

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

6 thoughts on “FC Utrecht – Feyenoord 1-2 (1-1)

 1. De gelukkigste heeft gewonnen, gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven. Al weet ik zeker dat Toornstra en Kökcü zulke doelpunten niet wekelijks zullen maken. Domme rode kaart van Hoogma trouwens, jammer ook want hij speelde een uitstekende wedstrijd. Voor nu: fijne kerstdagen en een gelukkig en gezond 2020 voor iedereen bij True Support.

  • Wat mij betreft volledig eens!
   Twee kleine kanttekeningen:
   1) Bij de 0-1 was er geen enkele druk op de bal.
   2) Is er bij FC Utrecht een verbod op doelpogingen?

 2. Arnold, bij Utrecht ontbrak het voor het Feyenoord doel ook aan overzicht en killersinstinct, het ontbreken van een echte spits brak Utrecht op. Verdedigen in de eredivisie is vaak lachwekkend, bij de 1-0 had Kökcü zeeën van tijd en ruimte en de 1-1 was helemaal lachwekkend, perfecte kopbal van Hoogma, maar ook hem werd geen strobreed in de weg gelegd.

  • Inderdaad, een gebrek aan killersinstinct. En toch hebben alleen Ajax, PSV en AZ maar meer gescoord in de eerste 18 duels dan FC Utrecht. Abass was gisteren aandoenlijk: hard werken, maar te licht. Ik hoop daarom op Dalmau. Dat kan echt punten opleveren in 2020.

   • Zeker, Abass is wellicht een optie voor een positie als vleugelspits, de snelheid heeft hij zeker. En als Kerk een stap wil maken dan zal hij toch echt het verschil in “grote” wedstrijden moeten gaan maken.

 3. Was een typisch ieder 1punt wedstrijd, helaas viel het kwartje voor Utrecht naar de verkeerde kant.
  Hoop dat de technische staf snel rond de tafel gaat zitten om te kijken wat er beter kan. Zullen het toch met elkaar eens zijn dat een fors aantal van de wedstrijden niet om aan te gluren was, iets wat ook met het algemene niveau van de ere divisie te maken heeft. daarnaast leverde de spits positie een groot probleem op. Mahienkok gaat het nivo van voor zijn blessure nooit meer halen, bahabeck constant een twijfel en Dalmau een spits die bij lange na niet fit was toen hij bij Utrecht kwam, daarnaast heeft Kerk tegen de topclubs veel te weinig laten zien. Blijf het onbegrijpelijk vinden dat men zowel Dessers als Bergstrom zo makkelijk hebben laten gaan. Daarnaast is Cherny nog net geen miskoop, hoewel het er wel dicht bij zit. Velen zullen dit wel weer negatief vinden maar verwarren dat vaak met realiteit. Bezoek regelmatig de trainingen en zie dan op technisch vlak zoveel tekort komingen en geen verbeteringen daarin, dat ik me echt afvraag waarom daar niet aan gewerkt wordt. Er is dus huiswerk te doen. Wens eenieder fijne feestdagen en een gezond 2020

Comments are closed.