post

Excelsior’31 – FC Utrecht 1-4 (0-2)

FC Utrecht heeft de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker bereikt. De Domstedelingen legden vanavond (donderdag) in Rijssen Excelsior’31 over de knie. De Eredivisionist was op De Koerbelt met 1-4 te sterk voor de ploeg uit de Derde Divisie Zaterdag.

Met afstand het mooiste doelpunt van de avond, de 1-4. En echt niet omdat de bal er zo prachtig in vliegt, of omdat de vooractie zo swingend is. Nee, de goal die FC Utrecht-spits Simon Makienok in de laatste speelminuut van de match maakt, die is mooi om heel andere redenen. Mooi omdat het een treffer is die de ultieme bekroning is van een revalidatietraject van dik dertien maanden. Mooi omdat het een doelpunt is dat wordt gescoord op de avond waarop de Deense aanvaller de rentree maakt waar hij meer dan een jaar heeft gesnakt. Een comeback die de aanwezigen op Sportpark de Koerbelt, in elk geval zij die bekend zijn met de weg die Makienok heeft afgelegd, kippenvel bezorgt. Alleen al het feit dat de 28-jarige voorhoedespeler voor het eerst sinds 16 september 2018 weer in een wedstrijd in actie komt, is machtig mooi. Dat hij dan ook nog tot scoren komt, dankzij knap voorbereidend werk trouwens van Issah Abass, dat is daarvan de overtreffende trap. Mega-machtig; zogezegd.

Halverwege marge van twee
Het door Makienok gescoorde doelpunt is als een punt die FC Utrecht zet aan het einde van het eerste bekerhoofdstuk van dit seizoen. Een kapittel dat fijn eindigt, namelijk: met een plek in de volgende ronde van de TOTO KNVB Beker. De Domstedelingen zijn op een sfeervol en waterkoud Sportpark de Koerbelt een maatje te groot voor tegenstander Excelsior’31. Bij rust is al een alleszins comfortabel aanvoelende marge van twee treffers opgebouwd via doelpunten van Leon Guwara (0-1 na een prachtige steekpass van captain Urby Emanuelson) en Adam Maher, die een strafschop verzilvert die wordt gegeven na een overtreding op Sander van de Streek.

Abass beslist partij
Als invaller Abass dan twintig minuten voor tijd de 0-3 maakt, is de match in feite beslist. De Rijssense opponent van de Domstedelingen maakt daarna een fase door waarin het met regelmaat in de buurt van het doel van David Jensen komt. Hielke Penterman geeft het gros van de aanwezigen een reden tot juichen als hij de bal via de binnenkant van de paal, een kwartier voor tijd, binnen schiet: 1-3.

Om nooit te vergeten
In het gedrang komt de door FC Utrecht opgebouwde voorsprong dan geen moment. Spanning blijft uit op De Koerbelt, waar de 247 mee naar Overijssel afgereisde FC Utrecht-supporters nog wel twee kippenvelmomenten meemaken: de rentree van Makienok en het doelpunt van de Deen. Wat dat betreft is het een avond om nooit te vergeten, deze donderdag 31 oktober van het jaar 2019.

Zaterdag loting
Het vervolg van het bekeravontuur van seizoen 2019/2020? Daarover wordt zaterdagavond meer duidelijk. Dan wordt namelijk, live te zien in het programma De Eretribune van FOX Sports, de loting voor de tweede ronde van het toernooi verricht. Er gaan die dag 32 clubs in de koker, waarvan FC Utrecht er één is.

Zondag weer aan de bak
En zondag? Dan staat er weer een sportieve opdracht op het bord voor FC Utrecht. Die dag neemt de ploeg van trainer/coach John van den Brom het in Stadion Galgenwaard vanaf 14.30 uur op tegen Fortuna Sittard. De kaartverkoop voor het duel met de Limburgers is in volle gang. Tickets zijn verkrijgbaar in de Fanshop en ONLINE.

Excelsior’31 – FC Utrecht 1-4 (0-2)
9. Leon Guwara 0-1
41. Adam Maher (strafschop) 0-2
71.Issah Abass 0-3
76. Hielke Penterman 1-3
90. Simon Makienok 1-4

Toeschouwers: 2.500.

Scheidsrechter: Richard Martens.

Opstelling Excelsior’31:
Melvin Koetsier; Stijn Beverdam, Ryan Snelders (82. Jamarro Diks), Mirko Zwiers, Vincent Schmidt; Dérian Reinders (65. Michel Gerritsen Mulkes), Niek Davina, Jasper Veltkamp (46. Stefan Maat); Boy Boeloerditi, Hielke Penterman, Hakim Ezafzafi.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Sean Klaiber, Giovanni Troupée, Justin Hoogma, Leon Guwara; Adam Maher, Joris van Overeem (62. Simon Makienok), Urby Emanuelson; Václav Černý, Sander van de Streek (46. Issah Abass), Patrick Joosten

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

3 thoughts on “Excelsior’31 – FC Utrecht 1-4 (0-2)

 1. Twee opmerkingen:
  1) Kan iemand Cerny vertellen welke kleur shirt FC Utrecht heeft?!
  2) Wat ik ook van de voetballer Makienok vind, zeer mooi hoe hij zijn rentree beleefde!

 2. Wil er niet te veel woorden over vuilmaken maar het was zo af en toe natuurlijk tenenkrommend.
  Vooral Cherny was meelijwekkend om te zien, zou zelfs moeite hebben gehad met het passeren van een lantaarnpaal. Deze jongen hoeft voorlopig geen basisplaats op te eisen. De emoties van Mahienkok waren begrijpelijk en ook hoe zijn teamgenoten op hem reageerden.
  Zal zondag een stuk beter moeten willen er punten gehaald worden

 3. Professionel overwinning. Slim dat Vd Brom een aantal spelers rust gunde op dat erbarmelijke veld. En daardoor logisch dat het wat minder soepel ging.
  Cerny was inderdaad heel erg slecht. Mahler daarentegen begint steeds beter te spelen. Een paar prachtige steekballen en ook enorm veel balveroveringen. Topaankoop.
  En prachtig om de emoties te zien bij Makienok. En ook de reacties van de medespelers, stafleden en fans. Kan wel eens een cultheld gaan worden.
  Morgen mis ik helaas voor de eerste keer een thuiswedstrijd dit seizoen.

Comments are closed.