Voorbeschouwing FC Utrecht – FC Emmen

Vanavond komt FC Emmen op bezoek in De Galgenwaard. En de Drenten zijn op basis van competitieresultaten een angstgegner. FC Utrecht verloor enkel nog maar van hen. Maar het goede nieuws is dat dit enkel gebaseerd is op vorig seizoen (want toen debuteerden de Emmenaren op het hoogste niveau), en dat deze statistiek vanavond direct kan worden omgebogen.

Voor de ploeg van John van den Brom is een goed resultaat een must. De laatste twee duels werden verloren. Tegen VVV Venlo kon er nog worden gewezen op een gebrek aan goede afronding, maar tegen FC Twente was het ‘slappe hap’. Wil FC Utrecht in een vroegtijdig stadium van de competitie het aantal verliespunten beperken, dan zijn drie punten nu een absolute must.

John van den Brom heeft enorm veel keuzes, want alleen Simon Makienok, Joris van Overeem en Justin Lonwijk zijn wegens blessures niet inzetbaar, en Leon Guwara is geschorst
Sander van de Streek maakte in een oefenwedstrijd tegen NEC zijn comeback, en sluit vanavond sowieso aan bij de wedstrijdselectie. De vraag is alleen of de Barnevelder direct in de basis start, want dat zou dan waarschijnlijk ten koste gaan van Bart Ramselaar. Of Simon Gustafson. Of misschien toch Adam Maher. En dat lijkt onwaarschijnlijk, zeker omdat Van den Brom heeft aangegeven niet te veel te willen wisselen.

Eén wijziging staat wel vast: cultheld Mark van der Maarel vervangt de geschorste Leon Guwara. De verdediger speelde onder Jean-Paul de Jong al enige tijd linksback, en lijkt zeer gedreven om te tonen dat hij in de basisploeg hoort. Tevens kan Van der Maarel laten zien wat zijn waarde is, en die is er voor de technische staf zeker. Zo mocht hij de recente transferperiode, ondanks dat hij nog geen seconde in actie kwam in een officieel duel, in ieder geval niet vertrekken naar Fortuna Sittard. Het zou ook een vreemd gezicht zijn om hem in een shirt van een andere club te zien…..

Voorin zit FC Utrecht ook ruim in de spelers. Spits Adrian Dalmau lijkt na twee succesvolle invalbeurten volledig fit en klaar voor de basis. Maar ten koste van wie? Abass heeft snelheid, Kerk was wat minder in vorm maar heeft dreiging, Joosten stond recent in de basis, en Cerny viel zeker tegen VVV Venlo goed in. Daarnaast gaf AD-journalist Tim Reedijk na de oefenwedstrijd tegen NEC aan dat Bahebeck een zeer fitte indruk maakte, dus zegt u het maar. Wij denken dat vooral Patrick Joosten nog wel eens het kind van de rekening kan worden.

Het duel vangt vanavond om 20:45 uur aan, en wordt geleid door Team Kuipers. Voor hen is dit pas het tweede duel nadat Björn Kuipers vanwege een blessure een aantal maanden afwezig was. het is te hopen dat zij direct hun Europese vorm te pakken hebben.

Wij verwachten de volgende opstelling:

Paes
Klaiber – Janssen – Hoogma – Van der Maarel
Maher
Ramselaar – Gustafson
Kerk – Dalmau – Abass