post

Jong FC Utrecht pakt verdiend punt in Breda

Er zijn wedstrijden waar elk punt onverwacht is. Wat dat betreft begint Jong Utrecht met een paar lastige uitwedstrijden aan het seizoen: Excelsior, Go Ahead Eagles en vandaag NAC Breda: drie titelkandidaten waar je normaal gesproken geen punt pakt. Vanavond was weer zo’n avond die het voetbal mooi maakt.
 
21 supporters namen de moeite om de Utrechtse jongelingen aan te moedigen bij de Parel van het Zuiden: in de eerste helft nog van de hoofdtribune, maar schijnbaar waren we te luidruchtig: in de tweede helft was het uitvak ons grondgebied.
 
Jong Utrecht wordt het eerste kwartier met de rug tegen de muur gezet, NAC doet wat je van een titelkandidaat mag verwachten: vol druk zetten. De Utrechtse verdediging staat echter als een huis. Het is jammer dat het vizier van de aanvallers wat minder goed staat, anders ga je zelfs nog met een voorsprong rusten. De zeer warrig fluitende scheidsrechter fluit ook nog een prima aanval van Super Jonas af, de spelers in ongeloof achterlatend.
 
Een 0-0 ruststand, als we dat toch eens over de streep zouden kunnen trekken: dat zou een heerlijk punt zijn. Om nog even terug te komen op de leider van de wedstrijd: Odysseus Velanas krijgt na 60 minuten een rode kaart omdat hij een duw geeft. Geen elleboog, geen klap, gewoon een duw. De stervende Bredase zwaan valt echter zo overtuigend, dat de arbiter er intrapt. Samen met de maarliefst zes minuten blessuretijd, betekent dit nog 37 minuten met 10 man.
 
Wat je dan verwacht, gebeurt ook: NAC zet nog meer in op de aanval. De Utrechtse trainer René Hake zorgt voor wat extra hulp in de verdediging door Junior van der Velden erbij te zetten en geeft Jeredy Hilterman nog 10 minuten speeltijd. Deze laatste krijgt aan het eind van de wedstrijd nog een mooie mogelijkheid om alsnog drie punten te pakken, maar wordt te ver naar buiten gedrukt.
 
Als uiteindelijk na bijna 98 minuten wordt afgefloten, staat een zeer trots Utrecht team te applaudiseren voor het uitvak. De ovatie die terugkomt is meer dan verdiend: een zeer professioneel en volwassen beloftenelftal pakt een verdiend punt bij één van de favoriete teams en staat inmiddels 12e in de competitie.
 
Maandag gaan we weer verder, als FC Den Bosch welkom wordt geheten in de Galgenwaard. De wedstrijd begint om 20:00u.
 
NAC Breda – Jong FC Utrecht 0-0 (0-0)
 
Gele kaarten: Roger Riera, Nacho Monsalve, Arno Verschueren, Andrija Filipovic (NAC Breda), Christopher Mamengi, Jonas Arweiler, Mitchell van Rooijen, Fabian de Keijzer (Jong FC Utrecht).
 
Rode kaart: 59. Odysseus Velanas (Jong FC Utrecht).
 
Toeschouwers: 16.786.
 
Scheidsrechter: Richard Martens.
 
Opstelling NAC Breda:
Nick Olij; Pele van Anholt, Roger Riera (82. Boris Kudimbana), Nacho Monsalve, Javier Noblejas; Arno Verschueren, Ivan Ilic (67. Sydney van Hooijdonk); Luka Ilic, Othmane Boussaid, Mounir El Allouchi (59. Andrija Filipovic); Finn Stokkers.
 
Opstelling Jong FC Utrecht:
Fabian De Keijzer; Mark Pabai, Tommy St. Jago, Christopher Mamengi, Gabriël Culhaci; Mitchell van Rooijen, Tim Brinkman, Odysseus Velanas; Eros Maddy (70. Junior van der Velden), Jonas Arweiler (81. Jeredy Hilterman), Rayan El Azrak (46. Hicham Acheffay).