Bergström maakt seizoen af in Basel

Verdediger Emil Bergström maakt het seizoen 2019/2020 af in de Zwitserse Super League. De 26-jarige achterhoedespeler wordt door FC Utrecht voor de rest van de jaargang verhuurd aan FC Basel, dat bovendien een optie tot koop heeft.

Bergström kwam in de zomer van vorig jaar transfervrij over naar FC Utrecht, na een periode bij het Russische Rubin Kazan. De 3-voudig international van Zweden speelde sindsdien 18 officiële duels namens de Utrechters, die hem nu dus aan het Zwitserse FC Basel verhuren. Eerder in zijn loopbaan speelde Bergström met Grasshoppers nog in de Super League, de hoogste divisie van Zwitserland. De Zweed speelde 53 partijen in die competitie.

“Emil heeft vorig seizoen minder speelminuten gemaakt dan hij had gehoopt en is ook op dit moment geen basisspeler in Utrecht. Daarop heeft hij te kennen gegeven graag naar een club te gaan waar er voor hem meer perspectief op speelminuten is”, aldus Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam van FC Utrecht. “Door de positieve ontwikkeling van de zelf opgeleide centrale verdedigers Tommy St. Jago en Christopher Mamengi alsmede de aanwezigheid van ervaren kracht Mark van der Maarel in de selectie waren wij in staat mee te denken met Emil. We hebben met FC Basel overeenstemming bereikt en zijn tevreden over de huurvoorwaarden. Wij wensen Emil veel succes dit seizoen in de Super League.”

Bron: fcutrecht.nl

One thought on “Bergström maakt seizoen af in Basel

  1. Zou haast gaan denken dat er meer aan de hand is. De club laat deze echte verdediger wel erg makkelijk gaan. Zuidam heeft al zat veren in zijn achterwerk gekregen, individueel lekker ingekocht maar veel te veel spelers van hetzelfde. Zal de grootste moeite hebben om hier een team van te maken. Vreemde opmerking van de trainer gisteren avond dat hij niet houdt van spelers die af en toe een schop uitdelen, terwijl dat in mijn ogen af en toe nodig is. Kijk wat er nu achterin staat. Die zijn zeker niet beter dan bergstrom
    Hoogma zeker niet en ook Janssen niet, maar vd Brom zal wel niet het lef hebben om de aanvoerder op de bank te zetten. Want de vraag is dan ook wie komt er dan op die plek. Zuidam had er beter aan gedaan Bergstrom te houden, minder middenvelders te kopen en 1 of 2 verdedigers aan te schaffen die ontzag inboezemen.. Hopelijk krijg ik ongelijk maar verwacht een moelijk en tegenvallend seizoen, wat het eigenlijk al is, Europees uitgeschakeld door een niets zeggende tegenstander van amateur niveau, gezien de tegenstanders veel te weinig punten 7 uit 5 wedstrijden en alweer 9 tegengoals, gebrek aan echte verdedigers. Krijg bijna heimwee naar Advocaat, die liet het elftal voetballen naar zijn mogelijkheden.
    Complimenten van tegenstanders, bedankt voor de punten, en analisten leveren geen punten op en daar draait het toch om en word je op afgerekend. Dus verstand gebruiken John. En wat Zuidam betreft terugvallen op van de Maarel is natuurlijk lariekoek en dat er centrale verdedigers zijn die zich goed ontwikkelen kan best waar zijn maar je hebt nu niet de tijd om dat bij je eerste elftal even te gaan inpassen. Om in 1 keer de stap te maken naar 1 is maar voor weinigen weggelegd. Ook venema is het niet gelukt, ook dat had Advocaat goed gezien, misschien moet vd. Brom een keer langs gaan bij Dickie.

Comments are closed.