FC Twente – FC Utrecht 3-1 (1-0)

Een vervelende zondagmiddag voor FC Utrecht. In de Grolsch Veste verliezen de Domstedelingen vandaag (zondag) met 3-1 van FC Twente.

De wedstrijd is bijna ten einde als FC Utrecht er alles aan probeert om de gelijkmaker te scoren. Het lukt maar niet om de bal de touwen in te jagen en een counter van FC Twente maakt het alleen maar erger. Penalty voor de Tukkers en, op aandringen van de VAR, een rode kaart voor Leon Guwara: 3-1. FC Utrecht verliest in Enschede.

Aitor trefzeker
De VAR speelt vanmiddag meerdere keren een belangrijke rol. Ook bij de openingsgoal moet videoscheidsrechter Sander van der Eijk ingrijpen. FC Utrecht verliest na twintig minuten de bal aan de rand van het eigen zestienmetergebied. Haris Vuckic besluit om direct uit te halen en ziet zijn schot tegen de paal eindigen. Bij het wegwerken van die bal maakt aanvoerder Willem Janssen hands, wat later door Van der Eijk wordt doorgegeven aan leidsman Jeroen Manschot. Penalty voor FC Twente en Aitor maakt zijn eerste van de avond: 1-0.

Dalmau
FC Utrecht begint de tweede helft van de wedstrijd met een wijziging. Adrián Dalmau komt erin voor Patrick Joosten. De Spanjaard weet, net zoals tegen VVV-Venlo, zijn invalbeurt te bekronen met een doelpunt. Op aangeven van Issah Abass, na een heerlijke pass van Simon Gustafson, werkt de Spanjaard de bal in het doel: 1-1. Door deze treffer is Dalmau de derde speler die deze eeuw in elk van zijn eerste 2 Eredivisiewedstrijden voor FC Utrecht scoort, na Ruud Boymans (2014/2015) en Cyriel Dessers (2017/2018).

Vuckic
Heel lang kunnen de Domstedelingen niet genieten van de gelijkmaker. Negen minuten na het doelpunt van Dalmau laat FC Twente de Grolsch Veste juichen. Linksback Calvin Verdonk geeft de bal vanaf de linkerkant voor op Vuckic. De Sloveense spits draait weg en schiet de bal feilloos in de kruising: 2-1.

Terugkeer Ramselaar
Aanwinst Bart Ramselaar begon vanavond in de basis. Ramselaar speelde 1115 dagen geleden voor het laatst een wedstrijd voor FC Utrecht. In die uitwedstrijd tegen sc Heerenveen maakte hij destijds ook zijn laatste treffer voor de FC uit de Domstad.

Interlandbreak
Na het duel in Enschede breekt er nu een interlandperiode aan. De Domstedelingen komen op zaterdag 14 september weer in actie. Op die dag neemt FC Utrecht het op tegen FC Emmen. Om 20.45 wordt er afgetrapt in Stadion Galgenwaard. Kaarten voor die wedstrijd zijn ONLINE verkrijgbaar of in de FC Utrecht Fanshop.


FC Twente – FC Utrecht 3-1 (1-0)

22. Aitor 1-0
59. Adrián Dalmau 1-1
68. Haris Vučkić 2-1
90+3. Aitor 3-1


Gele kaarten: 
Adam Maher (FC Utrecht), Haris Vuckic (FC Twente)

Rode kaarten: Leon Guwara (FC Utrecht)

Toeschouwers: 25.500

Scheidsrechter: Jeroen Manschot

Opstelling FC Twente
Joel Drommel; Julio Pleguezuelo, Peet Bijen, Xandro Schenk, Calvin Verdonk; Lindon Selahi (80. Giorgi Aboerdzjania), Godfried Roemeratoe, Javier Espinosa (75. Oriol Busquets) ; Aitor, Haris Vučkić, Keito Nakamura (60. Rafik Zekhnini)

Opstelling FC Utrecht:
Maarten Paes; Sean Klaiber, Justin Hoogma, Willem Janssen, Leon Guwara; Bart Ramselaar, Adam Maher (74. Václav Černý), Simon Gustafson; Gyrano Kerk (81. Jean-Christophe Bahebeck), Issah Abass, Patrick Joosten (46. Adrián Dalmau)

Bron: fcutrecht.nl

5 thoughts on “FC Twente – FC Utrecht 3-1 (1-0)

 1. Ben wel een beetje moe aan het worden van al die jank verhalen na zo n wedstrijd door splers en de trainer. Vorige week was het helemaal niets, vandaag iets beter maar met een dergelijke spelersgroep volstrekt onvoldoende. Een trainer die twijfelt om Dalmau vanaf het begin op te stellen getuigd van angst. Bahebeck goed voor 10 minuten is helemaal onbegrijpelijk, nog steeds niet wedstrijdfit waarschijnlijk of een verkoudheidje zeker. Een speler die geblesseerd is geweest kan je beter laten starten om te zien tot hoever hij mee kan. misschien gaat vd.brom nu ook inzien dat het halen van punten achterin begint. Krijg bijna heimwee naar Advocaat. Waarom Bergstrom slachtofferen, hoogma is niets beter. Janssen speelde vorige week als een krant en vandaag niets beter. Middenveld is teveel van hetzelfde. Waar is Kerk, die droomt van oranje, nu je hem echt nodig hebt. Puntenaantal is natuurlijk veel te weinig als je ziet welke tegenstanders je hebt gehad.
  Nu 14 dagen de tijd om alles een goed op de rails te zetten en dan tegen Emmen. Een wedstrijd waar de druk geweldig opstaat, aanhaken of het rechter rijtje. Na het Europese echec en de beide nederlagen staat er veel op het spel, voor de spelersgroep maar zeker ook voor de trainer.

 2. Ik heb alleen de samenvatting gezien. Het is sowieso onbegrijpelijk dat Dalmau niet startte. Alleen tegen Feyenoord heeft FC Utrecht in de competitie maar voor gestaan. In alle andere duels was het achter de feiten aan lopen (want ook in ieder duel minimaal één tegengoal). Dalmau is een plaag voor de verdedigers, dus hem opstellen is juist nodig om dat eens trachten te voorkomen.
  Verder snapt Van den Brom nog steeds niet dat hij wil voetballen op een manier waarvoor hij de spelers niet heeft. Zie de 2-1. Klaiber stond nog in de spits, en Maher kwam als rechtsback uit. Met geel op zak trok hij ook nog eens aan een shirtje. Gelukkig zonder gevolgen wat betreft een kaart.

  Als Van den Brom zo hoog druk wil blijven zetten en zijn backs zo diep wil laten spelen, dan heeft hij echt verdedigers nodig van een kaliber dat FC Utrecht niet kan betalen. Het middenveld is in balbezit in balans, maar bij balverlies te aanvallend. Als daar niets aan wordt gedaan, dan wordt het een heel spectaculair seizoen. Maar ook met veel tegengoals en verliespartijen.

 3. Je hebt volstrekt gelijk Arnold, het elftal is zeker bij balverlies waarbij je moet omschakelen niet in balans waardoor er veel te veel ruimte wordt weggeven wat tot doelpunten gaat leiden en al heeft geleid. Op papier staat er een goed elftal, maar met te veel dezelfde types. Heeft Paes al laten zien dat hij beter is dan Jensen, nee, heeft hoogma al laten zien dat hij beter is dan Bergstrom, nee en dan toch Bergstrom laten gaan, inderdaad onbegrijpelijk thuisfluiter. Janssen speelt al 2 wedstrijden als een natte krant en laat zien dat hij geen echte verdediger is. Waar is Kerk. Trainer gaf gisteren aan niet van spelers te houden die af en toe een schop uitdelen. Nee hij hoort liever lekker gespeeld tegen Utrecht, bedankt voor de punten. Als niet gauw zeker achterin, orde op zaken wordt gesteld wordt het een heel lastig seizoen en zeker niet het seizoen dat je had mogen verwachten met dit materiaal.

 4. Bergstrom niet geschikt voor een basisplaats bij Utrecht maar wel bij Basel, heb je een echte verdediger laat je hem gaan, denk dat Zuidam hier toch een fout begaat, punten halen begint achterin.
  Meten met 2 maten, geen van de spelers die nu achterin staan zijn beter dan Bergstrom

Comments are closed.