Voorbeschouwing FC Twente – FC Utrecht

Na de teleurstellende en onnodige nederlaag tegen VVV Venlo, gaan de mannen van Van den Brom op jacht naar drie punten in Enschede. Na een jaartje eerste divisie zijn de Tukkers weer terug op het hoogste niveau. De wedstrijd begint zondag om 12.15 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Manschot uit Houten. Dat zorgde voor gefronste wenkbrauwen in het oosten van het land, maar het kan ook zomaar zijn dat de scheidsrechter zijn onpartijdigheid laten blijken door dit te overcompenseren waardoor bij twijfel in het voordeel van FC Twente gefloten wordt. Maar laten we vooralsnog uitgaan van een onopvallende wedstrijd van de leidsman.

Van den Brom heeft afgelopen vrijdag tijdens de interviews al gemeld dat Bart Ramselaar zal spelen. Uiteraard zal er dan iemand anders plaats moeten maken. Het AD ging er zaterdag vanuit dat hij de plaats van Rico Strieder inneemt. Op zich niet onlogisch, ware het niet dat een middenveld met Gustafson, Maher en Ramselaar wel heel erg aanvallend ingesteld is en er wel wat balans mist. Gokt de coach erop dat er wel minimaal één doelpunt meer gemaakt wordt dan de tegenstander of is hij iets voorzichtiger en komt Ramselaar voor bijvoorbeeld Gustafson? Het is een vraag waarop we morgenochtend een echt antwoord hebben als de opstelling bekend wordt gemaakt.

Voorzichtiger in zijn antwoord was hij of Dalmau zou starten na zijn 45 minuten van vorige week. De Spanjaard liet zich meteen gelden met een doelpunt, maar ook met zijn aanwezigheid. Hij liet meteen zijn dadendrang zien. Ook hier geldt dan de vraag, wie moet er voor hem plaatsmaken. Joosten viel tegen VVV niet zo op, Cerny had een goede invalbeurt en Abass kan ook op de vleugel uit de voeten met zijn snelheid en gedrevenheid. Uit het antwoord van de coach was op te maken dat Dalmau waarschijnlijk niet zou starten, maar dat kan ook tot doel hebben wat verwarring bij de tegenstander te creëren. Want waarom niet starten en dan voorsorteren op zijn goals waardoor Twente in de achtervolging moet? Dat is een betere positie voor FC Utrecht dan hem in te moeten brengen in de tweede helft om een eventuele achterstand weg te poetsen. Met een Bahebeck achter de hand, gaan we toch stiekem uit van een startende Dalmau.

Volgend weekend is er geen competitiewedstrijd voor FC Utrecht. Dit vanwege het interlandweekeinde. Inmiddels is er geloot voor de eerste bekerronde. FC Utrecht speelt daarin een uitwedstrijd tegen de winnaar van de wedstrijd Dongen – Excelsior ’31. Dit zal in oktober zijn. De eerstvolgende competitiewedstrijd van FC Utrecht is op zaterdag 14 september. Tegenstander in de Galgenwaard is dan FC Emmen.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:
Paes
Klaiber – Janssen – Hoogma – Guwara
Maher – Ramselaar – Gustafson
Kerk – Dalmau – Joosten