Voorbeschouwing FC Utrecht – PEC Zwolle

Vandaag staat het thuisduel tegen PEC Zwolle op het programma. En als de ploeg van John van den Brom deze winnend weet af te sluiten, dan herhaalt het de start van het seizoen 2017 / 2018. Toen werd eerst, net als dit seizoen, ADO verslagen en daarna Willem II.

Naar verwachting zal Van den Brom in het duel tegen PEC Zwolle wijzigingen in de basis doorvoeren. Dit zal niet in het doel gebeuren, want daar ligt op dit moment de voorkeur bij Maarten Paes. Wel lijkt Emiel Bergström zijn basisplaats te moeten afstaan aan Justin Hoogma. Bergström kreeg begin deze week een tik op de training. Hij trainde wel volledig mee, maar lijkt niet 100% fit, en dan is een keuze voor de trainer makkelijk te maken. Mocht Hoogma starten, dan zal Willem Janssen naar de rechterkant van het centrum verhuizen. Met Hoogma heeft Van den Brom dan een linksbenige centrale verdediger naast een rechtsbenige; iets dat veel trainers graag willen voor de opbouw van achteren uit.

De grootste veranderingen lijken in de aanval. Ook Gyrano Kerk kwam de trainingsweek niet ongeschonden door, en trainde een aantal dagen los van de groep. Maar de vleugelaanvaller kan volgens trainer John van den Brom wel gewoon starten. De verwachting is dat Justin Lonwijk en Vaclav Cerny hun basisplaatsen af gaan staan aan Issah Abbas en Nick Venema. Dit is de aanval waarmee FC Utrecht afgelopen week in Den Haag eindigde, en waarmee er zowel snelheid als diepgang in het spel waren.

In ieder geval is Joris van Overeem afwezig vanwege een enkelblessure en Jean-Christophe Bahebeck was ziek. Achter de namen van Patrick Joosten en Adrian Dalmau staan nog vraagtekens. Joosten trainde in ieder geval vrijdag volledig mee, Dalmau stopte na ongeveer een uur. Hij heeft liesklachten en lijkt voorzichtig te worden gebracht. Het is wel goed mogelijk dat Simon Makienok zijn rentree in de wedstrijdselectie maakt. De boomlange Deense aanvaller traint al weer enige tijd volledig mee, en zou als stormram waarde kunnen hebben.

Tegenstander PEC Zwolle beleefde vorige week een valse competitiestart met een 1-3 thuisnederlaag tegen Willem II. Na afloop van dat duel toonden trainer Stegeman en aanvoerder Reijnen zich not amused over de drang naar gallery play van sommige spelers van de Zwolse equipe. De verwachting is dat zij daarom vandaag nadrukkelijk uit zullen zijn op eerherstel.

De aftrap van het duel is om 16:45 uur, en, in tegenstelling tot de eerste aankondiging van de KNVB, wordt geleid door Siemen Mulder. Wij verwachten de volgende opstelling:

Jensen
Klaiber – Janssen – Hoogma – Guwara
Maher
Van de Streek – Gustafson
Kerk – Venema – Abbas

2 thoughts on “Voorbeschouwing FC Utrecht – PEC Zwolle

  1. Dit kan toch echt niet langer zo doorgaan, nu is bahabeck weer ziek, kan die jongen niet nog 2 maanden salaris meekrijgen en zijn contract daarmee ontbonden worden. Je moet je als speler toch ook kapot schamen. Als club maar ook als medespeler heb je toch geen enkel vertrouwen meer in deze jongen.
    Klinkt hard maar heb het hier al eerder gezegd, als club je verlies pakken en weg ermee.
    Ook Dalmau is nog niet echt een gelukkige aankoop gebleken, eerst niet wedstrijdfit, onbegrijpelijk, en nu liesklachten

Comments are closed.