Valse start voor Jong FC Utrecht

Het seizoen is weer van start! Voor Jong Utrecht betekende dit direct één van moeilijke wedstrijden: uit tegen degradant Excelsior. Dat was de eerste 45 minuten ook duidelijk te zien: de Rotterdammers waren duidelijk beter. Goed voorbeeld hiervan: de thuisploeg had na 3:40 minuten al vier corners mogen nemen. Het balbezit in de eerste 10 minuten was dan ook 90% voor Excelsior.
 
Het mag een wonder heten dat de rust met 0-0 gehaald wordt. Na de rust lijkt er een andere ploeg op het veld komen, de meegereisde supporters kunnen hun ogen niet geloven: Utrecht heeft de bovenhand en krijgt zelfs kansen. Het thuispubliek begint te morren, altijd een goed teken. Tot doelpunten leidt het echter niet. In de 63e minuut moet doelman Thijmen Nijhuis echter toch een bal uit z’n net halen als Joël Zwarts een voorzet goed afrondt voor de thuisploeg.
 
De Utrechters laten dit seizoen de koppen echter níet hangen en blijven goed spelen. Er komen meer kansen voor de bezoekers, het vizier staat echter niet goed genoeg. Excelsior heeft daarentegen aan één kans weer genoeg: dezelfde Zwarts kopt een afgemeten voorzet in.
 
Geen punten voor Jong Utrecht, een slechte eerste helft en een goede tweede helft: het seizoen is weer begonnen!
 
Volgende kans: 19 augustus als Zoudenbalch het toneel is voor Jong FC Utrecht – Top Oss. de wedstrijd begint om 20:00, kaarten zijn inmiddels te koop.
 
Excelsior – Jong FC Utrecht 2-0 (0-0)
63. Joël Zwarts 1-0
73. Joël Zwarts 2-0
 
Gele kaarten: Luigi Bruins (Excelsior)
 
Rode kaarten: –
 
Toeschouwers: 3062
 
Scheidsrechter: Marc Nagtegaal
 
Opstelling Excelsior:
Allesandro Damen; Siebe Horemans, Hervè Matthys, Robin van der Meer; Dogucan Haspolat, Jeffry Fortes, Luigi Bruins; Thomas Verhaar (55. Rai Vloet) , Joël Zwarts (81. Elias Omarsson), Ahmad Mendes Moreira
 
Opstelling Jong FC Utrecht:
Fabian de Keijzer; Mark Pabai, Tommy St. Jago, Christopher Mamengi, Gabriël Culhaci; Mitchell van Rooijen, Odysseus Velanas (77. Rida El Barjiji), Tim Brinkman (83. Mohamed Mallahi); Eros Maddy (77. Hicham Acheffay), Jonas Arweiler, Rayan El Azrak

One thought on “Valse start voor Jong FC Utrecht

  1. Voor rust had het zo maar 3-0 kunnen staan. Gelukkig, en dat is een heel groot positief verschil t.o.v. het eerste duel van vorig seizoen, werd de eenheid bewaard. Na rust had wat meer killersmentaliteit geholpen om Excelsior even pijn te doen. Uiteindelijk won Excelsior terecht.
    Mijn verwachting is dat Jong FC Utrecht wel een paar teams onder zich moet kunnen gaan houden.

Comments are closed.