Spelersperikelen: Vorm, Kerk en Cerny

John van den Brom koos voor het duel tegen ADO Den Haag voor Maarten Paes als eerste keeper. David Jensen hoorde dit zaterdag na afloop van de training, en heeft daarom tot dinsdag vrij gekregen om dit nieuws te verwerken. Jensen kwam tot nu toe 111 keer in actie voor FC Utrecht, en kreeg volgens VI wel veel steunbetuigingen van medespelers toen bekend werd dat hij was gepasseerd.
De kans bestaat dat de 27-jarige Deen, die ook vorig seizoen onder Dick Advocaat enige tijd onder vuur lag, nog voor 1 september vertrekt bij FC Utrecht. Bij een eventueel vertrek van Jensen zou FC Utrecht een ervaren doelman naast Maarten Paes en Thijmen Nijhuis (beiden 21) willen hebben. En daarvoor zou volgens VI worden gedacht aan Michel Vorm. De 35-jarige Vorm is clubloos sinds zijn vertrek bij Tottenham Hotspur afgelopen zomer. En nog steeds woonachtig in de directe omgeving van De Galgenwaard.

Gyrano Kerk was de grote man tegen ADO. Met een afgedwongen eigen goal, een zelfgemaakte goal en een assist was hij belangrijk in de 2-4 winst. Al de gehele zomer gaan er geruchten dat clubs interesse in de vleugelaanvaller zouden hebben, maar concreet werd er tot op heden niets. Sinds dit weekeinde lijkt het Franse OSC Lille voor Kerk in de markt. Dit wordt onder meer door SoccerNews.nl gemeld. Deze site noemt geen verdere bron.

Tenslotte wisselde John van den Brom vrij vlot na rust Vaclav Cerny. De vleugelaanvaller had al geel op zak, en was daarna betrokken bij een opstootje met alle risico van dien. Van den Brom zei daarover voor de camera’s van FOX Sports: ‘Als je al geel hebt moet je dit soort dingen gewoon niet doen, dan speel je met vuur en dat is niet nodig. Het is nu verder klaar voor mij.’