Spelersperikelen: Vorm, Kerk en Cerny

John van den Brom koos voor het duel tegen ADO Den Haag voor Maarten Paes als eerste keeper. David Jensen hoorde dit zaterdag na afloop van de training, en heeft daarom tot dinsdag vrij gekregen om dit nieuws te verwerken. Jensen kwam tot nu toe 111 keer in actie voor FC Utrecht, en kreeg volgens VI wel veel steunbetuigingen van medespelers toen bekend werd dat hij was gepasseerd.
De kans bestaat dat de 27-jarige Deen, die ook vorig seizoen onder Dick Advocaat enige tijd onder vuur lag, nog voor 1 september vertrekt bij FC Utrecht. Bij een eventueel vertrek van Jensen zou FC Utrecht een ervaren doelman naast Maarten Paes en Thijmen Nijhuis (beiden 21) willen hebben. En daarvoor zou volgens VI worden gedacht aan Michel Vorm. De 35-jarige Vorm is clubloos sinds zijn vertrek bij Tottenham Hotspur afgelopen zomer. En nog steeds woonachtig in de directe omgeving van De Galgenwaard.

Gyrano Kerk was de grote man tegen ADO. Met een afgedwongen eigen goal, een zelfgemaakte goal en een assist was hij belangrijk in de 2-4 winst. Al de gehele zomer gaan er geruchten dat clubs interesse in de vleugelaanvaller zouden hebben, maar concreet werd er tot op heden niets. Sinds dit weekeinde lijkt het Franse OSC Lille voor Kerk in de markt. Dit wordt onder meer door SoccerNews.nl gemeld. Deze site noemt geen verdere bron.

Tenslotte wisselde John van den Brom vrij vlot na rust Vaclav Cerny. De vleugelaanvaller had al geel op zak, en was daarna betrokken bij een opstootje met alle risico van dien. Van den Brom zei daarover voor de camera’s van FOX Sports: ‘Als je al geel hebt moet je dit soort dingen gewoon niet doen, dan speel je met vuur en dat is niet nodig. Het is nu verder klaar voor mij.’

 

3 thoughts on “Spelersperikelen: Vorm, Kerk en Cerny

  1. Prima reactie van de trainer om Cherney te wisselen en hem even op zijn nummer te zetten, zeker omdat hij in de rust al was gewaarschuwd. Inderdaad zou Vorm de ontwikkeling bij de andere keepers stagneren als hij tenminste wordt gehaald om 1e keeper te worden. Een ervaren keeper achter Paes is prima maar niet andersom Paes achter Vorm. waarom een ervaren keeper. Vorm mocht de laatste jaren trouwens alleen maar opdraven in de beker wedstrijden, dus of hij zo n goede keus is vraag ik me af.

    • Tja Cerny moet wennen dat hij niet meer bij Ajax speelt, maar bij een club waar diva-gedrag niet gepikt wordt. Als hij dat signaal oppikt is het goed en zoniet, dan heeft hij een probleem.

  2. Het lijkt me helemaal niet gek om Vorm te halen, maar nu wel als tweede keeper, mogelijk als opvolger van Stefan Postma later, als keeperstrainer?
    Eindelijk begint Kerk een beetje te leren dat hij na balverlies wat meer aan passes naar medespelers gaat denken, in plaats van steeds opnieuw de bal in te leveren. Hij had gisteren niet alleen een groot aandeel in de doelpuntenproductie, hij was er ook deels verantwoordelijk voor dat het hele team bleef doorgaan.
    En Cerny? Wat moet je nu van die kwakbol denken? Hopeliijk heeft hij zijn lesje geleerd, anders heeft hij wel een probleem en zie ik hem januari 2020 niet bij ons halen.

Comments are closed.