post

De kop is van de voorbereiding af

FC Utrecht heeft de eerste trainingsweek afgesloten met twee oefenduels. Afgelopen vrijdag werd een Amersfoorts Regioteam met 1-6 verslagen, zaterdag werd U.S.V. Elinkwijk met 0-17 verslagen.

Op basis van de spelers die in actie kwamen, zijn nog geen conclusies te trekken over de contouren van de basisploeg waarmee John van den Brom wil gaan starten. Wel is duidelijk dat David Jensen, Othmane Boussaid, Gyrano Kerk, Joris van Overeem en Jean-Christophe Bahebeck door blessures nog geen minuten hebben gemaakt. Ook Adam Maher en Simon Makienok hebben nog niet gespeeld, en de redenen daarvoor zijn niet bekend. Bij Makienok geldt natuurlijk wel dat hij de afgelopen twee seizoenen met zware knieblessures heeft gekampt.

John van den Brom gaf na de wedstrijd tegen het Amersfoortse Regioteam wel aan dat de ploeg wat hem betreft de juiste stappen zet. Op de clubwebsite zegt hij hierover: ‘Vanavond hebben beide backs gescoord; de rechts- en de linksback. Dat geeft aan dat we op de goede weg zijn.’ Van den Brom liet de backs bij AZ altijd opkomen.

Na de wedstrijd tegen U.S.V. Elinkwijk sprak aanvoerder Willem Janssen met RTV Utrecht. Volgens Janssen is er nog niet hard getraind: ‘We hebben veel duurwerk gedaan, veel grote partijen. Volgende week gaat het gas er wat meer op.’

Op dit moment heeft FC Utrecht een grote selectie, en dat ziet Janssen als een voordeel: ‘Je stuurt elkaar naar een hoger niveau en dat is goed.’ Janssen ziet (nog) geen nervositeit ontstaan bij spelers voor wie de kans op speeltijd klein kan zijn. Ook is bij de buitenwacht de verwachting dat Janssen dit seizoen samen met Emiel Bergström het centrum van de defensie gaat bezetten. In het gesprek met RTV Utrecht blijkt dat de beide centrale verdedigers onder John van den Brom op dit moment nog geen seconde met elkaar samen hebben gespeeld, ook niet op de training.

Op woensdag 3 juli om 19 uur vervolgt FC Utrecht de voorbereiding met een duel in Montfoort tegen MSV’19. Naast de wedstrijden tijdens de Interwetten Cup op 14 juli zijn er nog geen andere oefenduels aangekondigd.

Foto: FCUPhoto

2 thoughts on “De kop is van de voorbereiding af

  1. Heeft Elinkwijk met een café elftal gespeeld, sorry hoor, maar 0-17 is toch een uitslag die nergens op slaat tegen zo’n gerenomeerde club? Heeft FC Utrecht ook niks aan.

  2. Zijn inderdaad wedstrijden waar niemand iets mee opschiet of van leert. Tevens een blamage voor een roemruchte club als Elinkwijk ooit was. Verpietert en is afgezakt tot een bedenkelijk niveau.
    Vraag me wel steeds meer af waar de andere supporters die regelmatig op deze site reageerden zijn gebleven, of houden zij hun kruit droog tot aan de nieuwe competitie.

Comments are closed.