Adam Maher is binnen, welke mutaties in de selectie volgen?

Vandaag maakte FC Utrecht wereldkundig dat Adam Maher een contract voor drie seizoenen heeft getekend. In een interview met VI licht de middenvelder zijn toch wel verrassende keuze als volgt toe: ‘Het gaat er op deze leeftijd vooral om dat ik plezier heb in wat ik doe. Ik ben 25 jaar. Als je 32 jaar bent, denk je misschien aan cashen. Ik wil nog vooral laten zien wat ik kan.’ Vanzelfsprekend zullen de aanwezigheid van John van den Brom en het spelen van Europese duels mede van invloed zijn geweest op de keuze van Maher voor FC Utrecht.

Adam Maher is de derde aanwinst voor het komende seizoen. De eerste is middenvelder Justin Lonwijk, en hij komt over uit Jong PSV. Lonwijk werkte daar samen met Dennis Haar, en komend seizoen is Haar de assistent van John van den Brom. Lonwijk lijkt aan te sluiten bij de A-selectie van FC Utrecht.
Verder huurde FC Utrecht de Ghanese aanvaller Issah Abass van FSV Mainz. Als FC Utrecht deze 20-jarige speler zelf zou willen aantrekken, dan zou hij komend seizoen bruto EUR 436.000 dienen te verdienen. Dit is volgens VI 150% van het gemiddelde salaris in de eredivisie. En dat zijn eredivisieclubs in Nederland verplicht te betalen aan een speler met een paspoort van buiten de EU.

Omdat FC Utrecht Europees voetbal heeft gehaald, wil Jordy Zuidam de selectie snel op orde hebben. Volgens Telegraaf-journalist Jeroen Kapteijns zullen Patrick Joosten, Giovanni Troupée en Dario Dumic in de voorbereiding ook weer regulier aansluiten. Zet hier tegenover het vertrek van huurlingen Riechedly Bazoer en Timo Letschert, en het feit dat er geen nieuwe contracten zijn gesloten met Michiel Kramer en Nick Marsman. Dan zou de selectie er op dit moment als volgt uitzien:

Keepers (3)
David Jensen, Thijmen Nijhuis, Maarten Paes

Verdedigers (8)
Mark van der Maarel, Leon Guwara, Emiel Bergström, Willem Janssen, Nicolas Gavory, Sean Klaiber, Giovanni Troupée, Dario Dumic

Middenvelders (8)
Rico Strieder, Joris van Overeem, Simon Gustafson, Sander van de Streek, Urby Emanuelson, Lukas Görtler, Adam Maher, Justin Lonwijk

Aanvallers (8)
Gyrano Kerk, Simon Makienok, Cyriel Dessers, Jean-Christophe Bahebeck, Othmane Boussaid, Nick Venema, Patrick Joosten, Issah Abass

In totaal zou de selectie op deze manier bestaan uit 27 spelers, en John van den Brom heeft recent bij RTV Utrecht aangegeven dat de interesse in Vaclav Cerny (aanvaller) in ieder geval meer is dan een gerucht. Het lijkt daardoor onwaarschijnlijk dat de komst van Adam Maher de laatste mutatie in de selectie is. In de komende periode zal hier weer een actueel overzicht van de mutaties verschijnen zodra daar voldoende aanleiding voor is.