FC Utrecht huurt Issah Abass

Voorhoedespeler Issah Abass speelt in het seizoen 2019/2020 voor FC Utrecht. De 20-jarige aanvaller uit Ghana wordt door de Domstedelingen voor één seizoen gehuurd van de Duitse Bundesliga-club FSV Mainz 05.

Abass maakte in het seizoen 2016/2017 voor het eerst zijn opwachting op de Europese velden. De Afrikaan ging aan de slag bij NK Olimpija Ljubljana, waarvoor hij in 54 officiële partijen tot 17 doelpunten kwam. Met Olimpija pakte Abass in het seizoen 2017/2018 de dubbel in Slovenië. De Ghanese aanvaller stapte in 2018 over naar FSV Mainz 05 en maakte voor die club op 6 oktober 2018 zijn debuut in de Bundesliga.

“Issah kan op elke positie in de voorhoede uit de voeten”, vertelt Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam over de Ghanese jeugdinternational. “Hij beschikt over veel snelheid en brengt veel energie in de wedstrijden. Hij is in staat tegenstanders bezig te houden en druk op verdedigers te zetten. Issah heeft een geweldige wedstrijdmentaliteit en past daarmee uitstekend bij onze club. We zijn er erg blij mee dat we Issah voor één jaargang kunnen huren, die vorig jaar door Mainz is gekocht en daar een vijfjarig contract tekende.

Bron: fcutrecht.nl

5 thoughts on “FC Utrecht huurt Issah Abass

  1. Mager is een prima creatieve aankoop, Abaas zegt me niets en de omschrijving van Zuidam klaart ook niets op, want die algemeenheden zegt hij bij vrijwel iedere aankoop of huurling.
    Wist niet dat druk op verdedigers zetten ook een winstpunt is, en snel dat is Kerk ook.
    Vraag me echt af wie zo n speler aanbrengt / aanbeveelt

    • Ik snap de belangstelling voor deze aanvaller (weer een aanvaller) wel. Kerk houdt ook tegenstanders bezig, maar levert vervolgens de bal bij hen in. Misschien dat Abass dat niet doet en spelers van de tegenstanders achter zich aan krijgt in plaats van andersom. Er zijn meer aanvallers die tot heden zwaar tegenvallen, die krijgen misschien nog een kans van John van de Brom. Ik zou er een paar verkopen denk ik en zelfs Kerk zou voor zo’n verkoop m.i. wel in aanmerking komen.

Comments are closed.