post

FC Utrecht – FC Groningen 0-0 (0-0)

Het is FC Utrecht en FC Groningen vanavond (vrijdag) niet gelukt elkaars defensieve codes te kraken. In Stadion Galgenwaard eindigde het onderonsje tussen de nummer zes en de nummer acht van de ranglijst van de Eredivisie in 0-0.

Het spel speelt zich voornamelijk af op de helft van FC Groningen. FC Utrecht aan de bal, de Trots van het Noorden teruggetrokken. Loerend op een goed moment om een vlijmscherpe tegenaanval te plaatsen. Mikkend op het verrassen van de laatste linie van de Domstedelingen. Zover komt het niet, in een sfeervol Stadion Galgenwaard. Maar het lukt de thuisspelende equipe ook niet om de Groningse barrières te slechten.

Al snel een grote kans
Kansen om keeper Sergio Padt op de proef te stellen zijn er wél. Nog maar net is de match begonnen, of Sander van de Streek krijgt een aardige schietkans. Daarop brengt Padt redding, en even later ziet de sluitpost van FC Groningen hoe Van de Streek na een voorzet van Nicolas Gavory de bal naast zijn doel kopt.

Niet de juiste richting
Mogelijkheden zijn er later op de avond meerdere voor Van de Streek, en ook voor Sean Klaiber (schot), Michiel Kramer (kopbal) en invaller Othmane Boussaid (schot). Maar zij geven de bal ofwel niet de juiste richting mee, ofwel stuiten op Padt. Zijn Deense collega aan de andere kant van het veld, David Jensen, heeft het minder druk. Maar staat er wel op de momenten dat het moet.

Ongeslagen serie
De doelpuntloze remise betekent voor FC Utrecht een serie van vier partijen zonder nederlagen; een reeks die volgt op vier achtereenvolgende verliesbeurten. FC Groningen, na AZ de best presterende ploeg van 2019, blijft zelfs voor de zesde keer op rij zonder nederlaag.

NAC Breda-uit
Op zaterdag 16 maart komt FC Utrecht weer in actie. Die dag neemt het team van Hoofdtrainer Dick Advocaat het in het Rat Verlegh Stadion op tegen NAC Breda. Dat is de laatste wedstrijd vóór de aanstaande interlandbreak. FC Utrecht pakt na die competitie-onderbreking de draad weer op op zondag 31 maart. Dan komt Feyenoord op bezoek in Stadion Galgenwaard. Voor zowel NAC Breda-uit als Feyenoord-thuis is de kaartverkoop in volle gang.

FC Utrecht – FC Groningen 0-0 (0-0)

Gele kaarten: Willem Janssen (FC Utrecht), Jeffrey Chabot, Ludovit Reis, Thomas Bruns, Ajdin Hrustic (allen FC Groningen).

Toeschouwers: 18.146.

Scheidsrechter: Björn Kuipers.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Sean Klaiber, Timo Letschert, Willem Janssen, Nicolas Gavory; Joris van Overeem (67. Othmane Boussaid), Sander van de Streek, Simon Gustafson; Gyrano Kerk, Michiel Kramer, Riechedly Bazoer (80. Nick Venema).

Opstelling FC Groningen:
Sergio Padt; Deyovaisio Zeefuik, Mike te Wierik, Jeffrey Chabot, Tim Handwerker; Ilias Bel Hassani (87. Ajdin Hrustic), Ludovit Reis, Samir Memisevic, Thomas Bruns; Mimoun Mahi (89. Paul Gladon), Kaj Sierhuis (73. Mo El Hankouri)

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

10 thoughts on “FC Utrecht – FC Groningen 0-0 (0-0)

  1. Respect voor de supporters die nog naar het stadion gaan. Wat een matige vertoning weer. En het wordt maar niet beter. Kan iemand mij uitleggen waarom die kleine Belg op links al weken in de basis staat? Komt niets uit.

  2. Eigenlijk kan je al weken achter elkaar dezelfde reactie op papier zetten. Het was opnieuw meer dan matig om niet te zeggen slecht. Moet ook wel gezegd worden dat Groningen niet echt naar Utrecht was gekomen om te voetballen, maar slechts 1 doel had en dat was niet verliezen. Maar dan nog moet je wel laten zien dat je zelf wilt winnen. Tegen Groningen ontbrak opnieuw de creativiteit en het tempo. Inderdaad hulde aan de mensen die iedere keer weer de moeite nemen om naar het stadion te komen. En na iedere wedstrijd hoor te hetzelfde lulverhaal. Het was niet best, we kunnen beter, moet een beetje meezitten, moeilijk tegen zo n ploeg. Ga weer eens op zijn Utrechts spelen zou ik zeggen.

  3. Advocaat had “goede dingen” gezien. En Groningen heeft goede spelers. Zo lust ik er nog wel een paar. Play offs worden een zinloze excercitie. Er is niets terug te zien van het handelsmerk van FC Utrecht: erop klappen en tegenstanders afjagen.

  4. Het hoogtepunt was voor mij het eindsignaal. Daarmee werd feitelijk vastgelegd dat dit FC Utrecht weer niet kon winnen. En met de gekke tactiek (Bazoer als hangende linksbuiten) en gebrek aan spelers die in de kleine ruimte de boel kunnen openbreken, is dat helemaal niet zo gek. Als FC Utrecht het spel moet maken, dan zijn drie punten erg ver uit het zicht op deze wijze.

Comments are closed.