Voorbeschouwing FC Utrecht – FC Groningen

Vanavond om 20:00 uur start speelronde 25 van de eredivisie als Björn Kuipers fluit voor de aftrap van FC Utrecht – FC Groningen. Een duel tussen de nummer 6 en nummer 8 van de eredivisie. En die plaats van FC Groningen is best verrassend, want voor de winterstop stonden de Noorderlingen op een zeker moment nog op plek 18. Na de wintersop behaalden zij 16 punten in zeven duels. Alleen AZ haalde er maar meer, en FC Utrecht behaalde er ‘slechts’ acht.
Voor FC Utrecht is het al een behoorlijke tijd geleden dat er voor de laatste keer een thuisduel winnend werd afgesloten (op 9 december). En een trendbreuk helpt ook om de volgende stap richting de play offs te zetten.

Dick Advocaat beschikt over een vrijwel fitte selectie. Uiteraard ontbreken de al langer geblesseerden Simon Makienok en Cyriel Dessers, en is Emiel Bergström door een enkelblessure even uit de roulatie. De vraag is dan: wat gaat Advocaat doen met Bazoer, Emanuelson, Strieder, Bahebeck en Kramer? Voor Rico Strieder lijkt de keuze het meest-vervelend uit te pakken. Hij heeft nog geen minuten gemaakt, mag reglemenentair niet meerdoen met Jong FC Utrecht en ziet Joris van Overeem zijn positie goed invullen.  Ook Jean-Christophe Bahebeck lijkt door zijn veelvuldige afwezigheid geen aanspraak te mogen maken op een basisplaats. Michiel Kramer lijkt in de spits te starten, al heeft hij nog geen goal voor FC Utrecht gemaakt. Saillant is dat er sowieso weinig goals worden gemaakt door aanvallers. En Dick Advocaat zoekt wel naar een methode om dit te doorbreken.

Momenteel is Simon Gustafsson clubtopscorer met zeven goals. De middenvelder kwam na het uitduel tegen Heracles Almelo nog even in het nieuws omdat hij de tweede penalty aan Riechedly Bazoer had gelaten. Dit was tegen de lopende afspraken. Diezelfde Bazoer lijkt desondanks vanavond wel in de basis te starten waardoor Othmane Boussaid weer terug lijkt te gaan naar de bank. Bij deze keuze lijkt FC Utrecht ook meer naar 4-4-2 te neigen; iets dat afwijkt van de standaardfilosofie van Dick Advocaat. Een afwijking in de invulling is daarom ook zeker niet uit te sluiten.

Wij verwachten de volgende opstelling:

Jensen
Klaiber – Letchert – Janssen – Gavory
Van Overeem
Bazoer – Van de Streek – Gustafsson
Kerk – Kramer