Tannane per direct op non-actief gezet

Aanvaller Oussama Tannane is gisteren door de clubleiding van FC Utrecht op non-actief gesteld.

Binnenkort vindt een gesprek plaats tussen FC Utrecht en Tannane waarin naar een oplossing zal worden gekeken.

Zowel FC Utrecht als Oussama Tannane doet op dit moment geen verdere mededelingen over de op non-actiefstelling en de aanleiding daartoe. FC Utrecht richt zich volledig op het restant van dit voetbalseizoen, waarin alles wordt gedaan om de ambities te verwezenlijken en de doelstellingen te behalen.

Bron: fcutrecht.nl

6 thoughts on “Tannane per direct op non-actief gezet

 1. Het begint een zooitje te worden bij FC Utrecht, al snap ik deze maatregel zeker wel. Maar deze speler overschat zichzelf al jaren en bij het aantrekken van Tannane had daar rekening mee gehouden moeten worden. Geldt ook voor Gustafson, begenadigde speler, maar loopt erbij alsof hij het totaal niet naar zijn zin heeft. Advocaat mag ook weleens in de spiegel kijken, want na een goed begin, zijn er nu 4 wedstrijden op rij verloren.

  Hieronder de column van Valentijn Driessen uit de Telegraaf van vandaag, wat mij betreft de spijker op zijn kop:

  Buiten zijn schuld om illustreert de 71-jarige Dick Advocaat de vermeende kwalitatieve armoede in trainersland en blinde vlek bij directeuren.
  FC Utrecht viel terug op good old Dick om de ploeg na Jean-Paul de Jong op de rails te zetten en Feyenoord ziet nauwelijks een geschiktere kandidaat dan Advocaat om de erfenis van Van Bronckhorst te dragen.
  Jordy Zuidam en Martin van Geel zijn blijkbaar niet overtuigd van de kwaliteiten van andere, jongere trainers om FC Utrecht en Feyenoord te leiden. Het klopt dat alle Nederlandse Eredivisie-coaches wisselvallig presteren, maar dat is inherent aan de kwaliteit (of beter: het gebrek aan kwaliteit) van hun vaak jonge spelers. Een technisch directeur moet daar als trainerscout doorheen prikken. Kunnen Henk Fraser, Maurice Steijn, Alfred Schreuder, Dick Lukkien, Jean-Paul van Gastel, Dennis Haar of Reinier Robbemond FC Utrecht of Feyenoord niet aan? Of durven Zuidam en Van Geel ze geen kans te geven?

  Het kiezen voor zekerheid met Advocaat is trouwens subjectief, want hij is net zo goed afhankelijk van de spelerskwaliteiten. Na een goede reeks verloor FC Utrecht z’n laatste vier duels. De lijn-Zuidam bij FC Utrecht is er trouwens een van overleven en niet van visie of beleid. Hij presenteerde aan de nieuwe trainer John van den Brom een indrukwekkende technische visie 2013-2020 gericht op doorstroming van zelf opgeleid talent. Een papieren beleid, dat met voeten wordt getreden. Allereerst door de aanstelling van Advocaat, die niets heeft met jeugd of doorstroming, maar alles met punten. Zuidam heeft Riechedly Bazoer (huur) en Michiel Kramer (half jaar) gehaald. Beiden zaten op dood spoor en willen zich via FC Utrecht terug knokken. Maar over vier maanden vertrekken ze voor nul euro en tot die tijd staan ze eigen (jeugd)spelers in de weg.

  “Feyenoord leidt met Advocaat op voor Dordrecht”
  Bij de jeugdopleiding van FC Utrecht heerst grote onvrede over het functioneren van de door Zuidam aangestelde Manager Academie Jelle Goes. Hij mislukte bij de KNVB en naast FC Utrecht had hij een lucratieve schnabbel als assistent van Guus Hiddink bij het Chinees olympisch elftal. Dan is de onbekende Jan van Loon Head of Coaching. Zuidam haalde hem vanwege zijn ervaring in de internationale top van het jeugdvoetbal, maar hij werd bij Arsenal en VfL Wolfsburg binnengeloodst door zijn maatje Andries Jonker en vertrok tweemaal in diens kielzog. Van Loon loopt soms wat rondjes rond de trainingsvelden, maar niemand ziet zijn meerwaarde.

  Intussen wordt ieder ’moeilijk geval’ in de jeugdopleiding in een ’traject’ gestopt. Of beter gezegd: naar de externe prestatiecoach Joost Leenders gestuurd, waarna de rekening op de mat ploft bij FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren. Die betaalt en betaalt, maar het levert bitter weinig op omdat de doorstroming onder Advocaat stagneert. Des te opmerkelijker dat Zuidam met zijn eigen beleidsvisie in de hand toch Advocaat als eerste benaderde voor volgend seizoen.

  Bij Feyenoord zal Advocaat een degelijk elftal neerzetten dat leuk meedoet. Maar prijzen winnen, spelers beter maken of hun transferwaarde oppompen lukte de 71-jarige trainer niet of nauwelijks afgelopen decennium. Op Feyenoords jeugdcomplex Varkenoord moeten ze er met Advocaat rekening mee houden dat talentdoorstroming achterblijft en er wordt opgeleid voor partner FC Dordrecht.

  • Dat FC Utrecht zich al even niet meer onttrekt aan de algehele gang van zaken binnen de eredivisie, is helaas een pijnlijke constatering. Onder Ten Hag leek er een kentering, maar die is nu ver weg. En Advocaat lijkt alleen maar voor korte termijn resultaat te kunne gaan. Helaas ook geen verrassing.

   En Tannane? Strik er omheen en terug naar Frankrijk. Zijn serie tot op heden heeft aangetoond dat er geen enkele klik is. Geen idee wat hij heeft gedaan (geruchten zijn er te over), maar blijkbaar was dit nodig. En hij heeft zijn reputatie toch wel enigszins (….) tegen.

 2. Ik hoop ook dat van Seumeren Advocaat vanaf nu verbiedt nog aan te schuiven bij Veronica op Champions League avonden. Leuk om daar kritiekloos ontvangen te worden, maar FC Utrecht is nu zijn werkgever en daar is meer dan genoeg te doen.

 3. Dat kan zijn, maar het zou Advocaat sieren als hij er zelf van af zou zien, hoewel het honorarium wat hij krijgt allemaal naar “Support Casper” gaat.

 4. Zou graag zien dat Advocaat al zijn tijd besteedt aan zijn werkgever. Het analyseren van tegenstanders kan hij altijd nog doen als hij echt gestopt is als trainer.
  Daarnaast ivind ik die Valentijn Driessens een vreselijk man, was hij niet degeen die met zekerheid wist dat de Jong naar PSG zou gaan.Daarnaast speelt hij bij ten Hag duidelijk op de man. Voor de winterstop was hij geweldig na de winterstop kan hij er niets meer van. Dan is het zijn uiterlijk, dan zijn stem, dan zijn presentatie,. En dan heel gluiperig berichten naar buiten brengen wat er bij Ajax in de kleedkamer gezegd zou zijn. Alsof hij er bij is geweest. Als hij bij Wilfred zit en het woord gaat nemen is het tijd om weg te zappen. Maar het gaat hier om Tannane volstrekt mislukt bij iedere club waar hij heeft gespeeld, losse handjes, irritant gedrag en naast zijn schoenen lopen. Heeft zijn kans gehad maar was niks, is niks en wordt niks. Het zal wel aan het feit liggen dat men geen respect voor hem heeeft getoond. Dat ligt altijd voor in de mond bij dergelijke personen.

Comments are closed.