post

Dick Advocaat vertrekt na dit seizoen

Dick Advocaat vertrekt na dit seizoen bij FC Utrecht. De 71-jarige coach bevestigde dat hij zijn contract niet gaat verlengen. Op de clubwebsite zegt Advocaat over zijn vertrek: ‘De club heeft aan mij gevraagd of ik nog door wil gaan als hoofdtrainer, maar ik heb aangegeven dat het voor FC Utrecht beter zou zijn als de club kiest voor een langetermijnstrategie.’

Deze beslissing komt uiteraard niet als een verrassing. Toen Advocaat het stokje overnam van Jean-Paul de Jong was de intentie om enkel dit seizoen af te maken. Mede vanwege de goede resultaten werd de roep om het aanblijven van de voormalig bondscoach steeds luider.
Desondanks circuleren al enige tijd namen van eventuele opvolgers in het geruchtencircuit. De meest-genoemde is die van John van den Brom. De huidige trainer van AZ is aan het einde van dit seizoen beschikbaar.

Foto: FCUPhoto

4 thoughts on “Dick Advocaat vertrekt na dit seizoen

  1. Goed dat er nu al duidelijkheid is, vd Brom kan wel wat worden. Advocaat zie ik bij Feyenoord aan de slag gaan om Dirk Kuijt klaar te stomen voor het grote werk.

  2. Wijs besluit, als club moet je vooruit kijken en dan heb je weinig aan het type trainer als advocaat, die wel prima werk heeft verricht bij Utrecht. Hij geeft zelf al aan dat hij niet de man is voor lang jarige contracten. Vraag me alleen wel af hoe en wat hij denkt als hij tegenover zo n snotneus zit als Zuidam. Volgende week de wedstrijd tussen de oude en nieuwe trainer van Utrecht ??????

  3. Op zijn resultaten zijn niets aan te merken, en het is ook zeker attractiever geworden.

    Ben wel heel benieuwd naar zijn opvolger. In het geruchtencircuit gaan de namen van Van den Brom, Fräser en Steijn rond. Dat zijn in ieder geval geen verrassende namen wat mij betreft. En eigenlijk hoop ik daar wel een beetje op.

  4. Fraser was al eerder in de picture en lijkt mij geen slechte keuze, no nonsens en als het moet spijkerhard. De wijze waarop hij voetbalde zal ik maar zeggen.
    Het is misschien wel off topic maar vraag me toch af of het aantrekken van Bahebeck alle moeite wel waard is geweest. Op trainingskamp laatste 2 dagen helemaal niet getraind en opnieuw geblesseerd. Dit kan natuurlijk geen toeval zijn en vraag me toch echt af hoe deze speler door de keuring is gekomen. Daarnaast een andere spits die nooit meer het gevraagde niveau gaat halen, hoe vervelend ook voor hem, dus zal er toch iets moeten gebeuren in aanvallend opzicht, want alle druk bij Venema leggen kan echt niet.

Comments are closed.