post

Dick Advocaat vertrekt na dit seizoen

Dick Advocaat vertrekt na dit seizoen bij FC Utrecht. De 71-jarige coach bevestigde dat hij zijn contract niet gaat verlengen. Op de clubwebsite zegt Advocaat over zijn vertrek: ‘De club heeft aan mij gevraagd of ik nog door wil gaan als hoofdtrainer, maar ik heb aangegeven dat het voor FC Utrecht beter zou zijn als de club kiest voor een langetermijnstrategie.’

Deze beslissing komt uiteraard niet als een verrassing. Toen Advocaat het stokje overnam van Jean-Paul de Jong was de intentie om enkel dit seizoen af te maken. Mede vanwege de goede resultaten werd de roep om het aanblijven van de voormalig bondscoach steeds luider.
Desondanks circuleren al enige tijd namen van eventuele opvolgers in het geruchtencircuit. De meest-genoemde is die van John van den Brom. De huidige trainer van AZ is aan het einde van dit seizoen beschikbaar.

Foto: FCUPhoto