post

Venema trefzeker in oefenduel

Het eerste oefenduel van 2019 werd gewonnen door FC Utrecht. VfB Stuttgart werd met 2-3 verslagen op de velden van La Manga Club. Het was 49 minuten wachten op het eerste doelpunt, en toen was de ban gebroken. Nick Venema scoorde drie keer namens FC Utrecht.

Kijken, kijken, mikken, voorzet geven en juichen. Dát is de handleiding voor Odysseus Velanas bij het derde doelpunt van het oefenduel. Een zuivere hattrick voor spits Nick Venema is het gevolg van de handleiding. Hiermee kopt de jonge spits zijn team voorbij VfB Stuttgart in de oefenwedstrijd op La Manga. Het doelpunt zorgt direct voor de eindstand én de oefenwinst voor FC Utrecht.

De ban gebroken
De kopbal van Nick Venema is het vijfde doelpunt van de middag op het warme sportcomplex La Manga met uitstekende velden. De eerste helft zijn beide ploegen gelijk aan elkaar, een paar kansen over en weer, maar doelpunten blijven uit. Na 49 minuten is de ban gebroken. Daar is dan wel een penalty voor nodig na een overtreding van Thijmen Nijhuis. Gonzalo Castro klaart het klusje: 1-0. Nog geen drie minuten later laat Nick Venema zien dat hij hetzelfde kunstje kan: Scoren. Hij tikt de voorzet van Leon Guwara binnen.

Slotakkoord
Lang hoeven de ruim honderd bezoekers niet te wachten op het volgende doelpunt: om en nabij een minuut. Het schot van Erik Thommy vliegt via verschillende benen binnen: 1-2. FC Utrecht kan dus weer in de achtervolging. Nick Venema zou Nick Venema niet zijn als hij niet weer precies op de goede plek staat wanneer Cyriel Dessers de bal breed legt. De jonge spits schuift de bal onder keeper Rob-Robert Zieler. Wéér gelijk dus: 2-2. Het slotakkoord is voor – wie anders – Nick Venema. Oefenwinst in La Manga.

Volgende oefenwedstrijd
Het team van Dick Advocaat gaat zich de komende dagen voorbereiden op de volgende oefenwedstrijd: Donderdag 10 januari tegen KV Oostende. Wederom om 15:30 uur op La Manga!

FC Utrecht – VfB Stuttgart 2-3 (0-0)
Toeschouwers: 154

Opstelling Stuttgart: Rob-Robert Zieler (46. Florian Kastenmeier); Emiliano Insua, Dennis Aogo (46. Holger Badstuber), Marc-Oliver Kempf (46. Gonzalo Castro), Timo Baumgartl (46. Erik Thommy), Santiago Ascascíbar, Daniel Didavi (46. Nicolas Gonzalez), Alexander Esswein, Christian Gentner (46. Pablo Maffeo), Borna Sosa (46. Antonis Aidonis), Mario Gomez (46. David Kopacz).

Opstelling FC Utrecht: Maarten Paes (46. Thijmen Nijhuis); Sean Klaiber (46. Van der Maarel), Timo Letschert (46. Janssen), Emil Bergström (46. Christopher Mamengi), Nicolas Gavory (46. Nicolas Gavory); Simon Gustafson (46. Odysseus Velanas), Joris van Overeem (46. Tim Brinkman), Urby Emanuelson (46. Van de Streek); Gyrano Kerk (46. Cyriel Dessers 89. Joris van Overeem), Jean-Christophe Bahebeck (46. Nick Venema), Othmane Boussaid

Bron: fcutrecht.nl