Voorbeschouwing Excelsior – FC Utrecht

Na de winstpartij tegen De Graafschap, moet FC Utrecht nu aantreden op het kleine kunstgrasveld van Excelsior. Mischien we de slechtste kunstgrasmat van Nederland, hoewel die VVV die eer misschien ook mag krijgen. Waar in het verleden wedstrijden tegen Excelsior tot grote uitslagen behaalt werden (seizoen 83-84 eindigde beiden wedstrijden in 7-4 voor de thuisploeg) is dat voor vanavond geen garantie. Ook niet met de 5-0 overwinning op de Superboeren in het achterhoofd. In de uitwedstrijden die dit seizoen gespeeld werden, werd slechts 4x het vijandelijk net gevonden.

Maar wie weet is de uitslag van vorige week wel een voorbode van doelpunten. Het voorspellen van de opstelling is onder Advocaat geen sinecure. Toch is nu wel redelijk zeker te zeggen dat het elftal niet (veel) zal afwijken van vorige. Vanwege de uitslag, maar ook vanwege het bij vlagen getoonde spel, zal de trainer ongetwijfeld vasthouden aan de opstelling van vorige week. Dat betekent dus zonder de spitsen Dessers en Venema. De laatste wist bij zijn invalbeurt tegen De Graafschap in een korte periode twee keer het net te vinden en zou volgens vele FC Utrecht supporters nu de kans moeten krijgen in de basiself. Advocaat baseert zijn opstelling echter niet op alleen de wedstrijd maar zal bij het bepalen van de eerste elf ook de doordeweekse trainingen in het achterhoofd houden. Toch zal de oefenmeester hem met vertrouwen inbrengen als de nood aan de man is.

Voirge week was daar ineens weer Sander van de Streek in de basis. De Barnevelder bekroonde een goede wedstrijd met een doelpunt en liet weer zien scorend belangrijk te kunnen zijn voor het elftal. Doordat de vaste geblesseerden (Bahebeck, Makienok, Stieder, Marsman, en inmiddels ook Gavory en Guwara) nog niet terug zijn, is er ook geen reden om te sleutelen aan de eerste elf. Dit houdt in dat Advocaat met de volgende elf gaat starten:

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:
Jensen
Letschert – Janssen – Van der Maarel
Klaiber – Van Overeem – Gustafson – Emanuelson
Tananne – Van der Steek – Kerk