post

Willem II – FC Utrecht 0-1 (0-0)

FC Utrecht speelde vanmiddag een uitwedstrijd in Tilburg tegen Willem II. Heel lang lijkt het erop dat het duel met de Tilburgers eindigt in een 0-0 gelijkspel. Een late treffer van aanvoerder Willem Janssenbrengt daar verandering in. De Domstedelingen winnen met 0-1 van Willem II. 

Doelman David Jensen staat met zijn zwarte pet op in zijn doel, zijn blik gefocust op de bal. Een Tilburgse voorzet vanaf rechts gaat maar net over spits Fran Sol. Nog geen paar minuten later komt er een voorzet vanaf de linkerkant. Deze poging van Willem II eindigt naast het doel van de Deen. De Tilburgers zijn in de aanval, maar tot scoren komen ze niet.

Matchwinner
Heel lang lijkt het erop dat de beide teams de punten moeten verdelen. Ondanks dat Willem II en FC Utrecht veel kansen krijgen, komen de beide teams maar niet tot scoren. Maar dan breekt de 87e minuut aan en krijgen de Domstedelingen een corner. Nicolas Gavory slingert vanaf links de bal het zestienmetergebied in. Niemand anders dan aanvoerder Willem Janssen kopt die bal overtuigend in de linkerhoek, achter doelman Timon Wellenreuther. Vlak voor het einde beslist de verdediger de wedstrijd: 0-1! Massaal rennen de spelers van FC Utrecht richting het uitvak om het doelpunt te vieren.

Twee keer paal
De Domstedelingen hebben de mogelijkheid om al eerder op voorsprong te komen. Een kwartier voor tijd wordt Lukas Görtler met een steekpass weggestuurd. Doelman Timon Wellenreuther komt uit zijn doel, de aanvaller van FC Utrecht ziet dat en geeft de bal nog een tik. Zijn schot gaat langs de doelman heen, maar eindigt tegen de paal. Via het aluminium komt de bal weer terug bij de Duitse aanvaller. Görtler twijfelt geen moment en probeert de verdediger van Willem II met zijn schot te passeren. Zijn tweede poging eindigt wéér tegen de paal! Enorme pech voor de Duitser.

Wellenreuther
Sta in de weg voor de Domstedelingen? Doelman Timon Wellenreuther. FC Utrecht probeert via verschillende wegen de bal in het doel te krijgen van Willem II. Telkens is het de Duitse doelman die FC Utrecht van het scoren weet af te houden. In totaal schiet FC Utrecht twaalf keer op doel. In de 87eminuut moet Wellenreuther uiteindelijk alsnog de bal uit het net vissen.

ASWH
Een lange rustperiode voor de mannen van hoofdtrainer Dick Advocaat is er niet. Aanstaande woensdag spelen de Domstedelingen voor de TOTO KNVB Beker in Stadion Galgenwaard tegen ASWH. Wil jij erbij zijn? Koop HIER je kaartje!

Willem II – FC Utrecht 0-1 (0-0)
87. Willem Janssen 0-1

Gele kaarten: Willem Janssen (FC Utrecht), Pol Llonch (Willem II), Diego Palacios (Willem II), Nick Venema (FC Utrecht)

Toeschouwers: 12.742

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis.

Opstelling Willem II:
Timon Wellenreuther; Damil Dankerlui, Freek Heerkens, Thomas Meissner, Diego Palacios; Vurnon Anita(74. Elmo Lieftink), Daniel Crowley, Pol Llonch; Driess Saddiki (78. James McGarry), Fran SolDonis Avdijaj(82. Kristofer Kristinsson)

Opstelling FC Utrecht:
David JensenSean KlaiberWillem JanssenTimo LetschertNicolas GavoryJoris van OvereemSimon GustafsonUrby EmanuelsonOussama Tannane (74. Sander van de Streek), Lukas Görtler (86. Nick Venema), Gyrano Kerk

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

4 thoughts on “Willem II – FC Utrecht 0-1 (0-0)

  1. Zeker geen grootse wedstrijd en zeker ook geluk dat er geen (snelle) tegengoal viel. Maar na rust in ieder geval gezoen dat er een team staat (Tannane daar gelaten). Görtler deed pijn aan mijn ogen, en spitspositie is zeker een zwakke plek. Ook de rol van Strieder kan eigenlijk alleen maar worden ingevuld door…. Strieder. Gavory als linksback overigens redelijk tot goed.

  2. Natuurlijk verdient Venema een kans, maar met Advocaat is er voor een trainer gekozen die het eerst achterin wil dicht timmeren. Als Advocaat aangeeft wat Venema nog moet verbeteren vraag ik me af wat Dessers, Kerk en de over het paard getilde Tannane wel niet moeten verbeteren. Ook vd Streek is waarschijnlijk te offensief voor Advocaat. Daar komt bij dat scoren zonder echte spits erg moeilijk is. Als de situatie niet veranderd wat betreft Mahienkok, komt nooit meer op zijn niveau van voor zijn blessure en Bahebeck, eindelijk wedstrijdfit !!! maar dan de ene na de andere blessure zou ik de komende wedstrijden Venema de kans gunnen. Frans heeft dan wel zijn grote naam, maar voetballend is het niveau niet beter geworden en staat de ontwikkeling van spelers, met Advocaat als trainer een jaar lang stil en dat is jammer

Comments are closed.