post

Weer punt voor Jong Utrecht

Twee seizoenen geleden had Jong Utrecht een aantal wedstrijd waarbij niet verloren werd. Ook niet gewonnen: het was gelijkspel na gelijkspel. Dit seizoen lijkt erop, hoewel vorige week verloren werd: zowel Cambuur als MVV werden al op 0-0 gehouden, vandaag Jong AZ op 2-2.
 
Als je deze stand na afloop van de eerste helft voorspeld had, had je rijk kunnen worden: Jong AZ was heer en meester. Gelukkig scoorden ze maar één keer, uit een erg makkelijk gegeven penalty. De zeer matig fluitende scheidsrechter vond bewust hands om te voorkomen dat een Utrechter doorbrak trouwens niet meer dan geel. Ferdy Druijff, de plaaggeest van FC Utrecht deze wedstrijd, scoorde dan misschien uit de penalty, zijn kans op de lat had de 2-0 moeten zijn. Maar nee: 1-0 bij de thee.
 
Precies hetzelfde als tegen MVV gebeurde in de tweede helft. Geen idee wat er in die thee zit, maar het werkt wél: in de tweede helft een compleet anders Jong Utrecht. Zes minuten na de rust liet Nick Venema zien dat hij niet alleen een goaltjesdief is: zijn schitterende pass zette Sylla Sow voor het doel. Oog in oog met de keeper faalde hij niet: 1-1. Een kwartier daarna viel Jeredy Hilterman in. Dat mag een gouden wissel genoemd worden van trainer Robin Pronk: nog geen twee minuten later zet hij de Domstedelingen op voorsprong.
 
Daarna: kansen aan beide kanten, de beste voor Jong Utrecht. Helaas is daar weer die Druijff: een kwartier voor tijd kopt hij AZ weer naastzij. Daar blijft het bij, ondanks nog een schitterende kans van Nick Venema. 22 oktober de volgende wedstrijd: thuis in de Galgenwaard tegen de gedegradeerde Tukkers.
 
Jong AZ – Jong FC Utrecht 2-2 (1-0)
12. Ferdy Druijf 1-0
51. Sylla Sow 1-1
68. Jeredy Hilterman 1-2
75. Ferdi Druijf 2-2
Gele kaarten: Leon Bergsma (Jong AZ), Gabriel Culhaci (Jong FC Utrecht), Tim Brinkman (Jong FC Utrecht)
 
Scheidsrechter: Christian Mulder
Opstelling Jong AZ:
Joey Roggeveen; Henri Weigelt, Leon Bergsma (74. Joey Jacobs), Justin Bakker, Mauro Savastano; Mees Hoedemakers (57. Kai Koreniuk), Mees Kaandorp, Tijjani Reijnders; Richard Sedlacek (68. Justin de Haas), Ferdy Druijf, Vince Gino Dekker.
Opstelling Jong FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Sylian Mokono (81. Redouan El Yaakoubi), Rick van der Meer, Junior van der Velden, Gabriel Culhaci; Rayan el Azrak, Tim Brinkman, Odysseus Velanas; Sylla Sow (84. Jonas Arweiler), Nick Venema, Mehdi Lehaire (66. Jeredy Hilterman)
Foto: John de Weerdt