post

Ook Urby Emanuelson topscorer

Met zijn goal tegen AZ komt Urby Emanuelson op twee goals, want hij was ook in Sittard trefzeker. Daarmee is hij na negen eredivisieduels samen met Simon Gustafson en Sander van de Streek gedeeld clubtopscorer voor FC Utrecht in de eredivisie.

Tot nu toe scoorde FC Utrecht tien keer in de eredivisie, en halverwege speelronde negen zijn er vijf clubs die minder hebben gescoord dan FC Utrecht. Al deze vijf clubs (VVV, PEC Zwolle, De Graafschap, FC Groningen en NAC) komen in speelronde negen nog in actie.

Tot nu toe scoorde ook geen enkele aanvaller van FC Utrecht in dit eredivisieseizoen. De vier goals die niet gescoord werden door Gustafson, Van de Streek of Emanuelson kwamen op naam van Sean Klaiber, Joris van Overeem en Ricardo van Rhijn (eigen goal).
In het bekertoernooi waren aanvallers van FC Utrecht wel trefzeker middels Cyriel Dessers (tegen AZ he hele duel op de bank) en Nick Venema (tegen AZ niet in de wedstrijdselectie).

Foto: FCUPhoto