FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Voetbal Academie professionaliseert door

20-09-2012

0 reacties


Sportvoedingskundige Armand Bettonviel, die sinds enige jaren de individuele begeleiding van spelers van het eerste elftal en Jong FC Utrecht verzorgt, gaat vanaf heden ook de coördinatie verzorgen in de jeugdopleiding van de club.
"Armand is enorm deskundig in voeding, in relatie tot (top)sport", zegt Hoofd Opleidingen Henny Lee. "Zijn deskundigheid heeft hij de afgelopen jaren intensief toegepast op het eerste elftal en onze beloftenploeg. Dit gaat we nu uitbreiden naar de gehele jeugdopleiding. Armand zal zich als ‘voedingscoördinator' van de jeugdopleiding, in goed overleg met onze clubartsen Niels Wijne en Simon Goedegebuure, gaan bezighouden met het adviseren en begeleiden van onze jeugdspelers, en waar nodig hun ouders, zowel in de onder- als in de bovenbouw."


Uit onderzoek dat FC Utrecht deed naar zijn eigen voetbalacademie kwam een aantal zaken aan het licht dat voor verbetering vatbaar is. Begeleiding bij voeding en eetpatronen is daar één van. "In het verleden was dit niet goed geregeld, het was heel reactief", zegt Bettonviel. "Bij excessen werd gekeken naar een oplossing, terwijl we nu proactief aan de slag gaan. Dit doen we op een elegante manier, door samenwerking met NOS*NSF, Vereniging Sport Utrecht en het onderwijs. Het doel is om jeugdspelers op te leiden voor het leven als topsporter. Het is belangrijk om op jonge leeftijd al te weten wat je te wachten staat, mocht je het schoppen tot profvoetballer."

"We willen van onze goede opleiding, een zéér goede maken. Willen we tot één van de topopleidingen in Nederland behoren, dan moeten we verder professionaliseren. Een gedegen persoonlijke begeleiding op tal van gebieden, hoort hierbij. Dus, niet alleen de voetbalontwikkeling heeft aandacht. Ook op het gebied van (sport)voeding gaan we maatwerk leveren", aldus Henny Lee.

Dat FC Utrecht Voetbal Academie gebruik kan maken van de diensten van Armand Bettonviel, is mede te danken aan Vrienden van FC Utrecht. Deze groep trouwe sponsors heeft, naast haar sponsorbijdragen, een bedrag beschikbaar gesteld om dit mogelijk te maken. FC Utrecht is deze sponsors enorm dankbaar!

Bron: fcutrechtjeugd.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing