FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Sarota verhuurd aan Brisbane Roar

20-09-2014

10 reacties


Middenvelder Adam Sarota voetbalt de komende maanden in Australië. Tot en met mei 2015 komt de 25-jarige speler van FC Utrecht op huurbasis uit voor Brisbane Roar.

Sarota maakte zijn debuut in het betaalde voetbal voor Brisbane Roar in de Australische A-League. In de jaargang 2010/2011 maakte de Australiër zijn eerste minuten in het shirt van FC Utrecht, dat hem destijds evenals Tommy Oar en Michael Zullo in Oceanië ontdekte en vastlegde.

In het seizoen 2012/2013 scheurde Sarota de voorste kruisband van zijn rechterknie af. Na een lange revalidatieperiode, inherent aan een dergelijk kwetsuur, had hij moeite met het veroveren van een basisplek in de Domstad. Juist daarom komt een verhuurperiode voor alle betrokken partijen op een goed moment, denkt Manager Spelerszaken & Scouting Edwin de Kruijff. “Adam is er bij gebaat speelminuten op een hoog niveau te maken. De kans daarop is bij Brisbane Roar momenteel groter dan bij FC Utrecht, waar de concurrentie op het middenveld groot is.”

Volgens De Kruijff draagt het maken van speelminuten bij Brisbane Roar bij aan de kans dat de middenvelder, international van Australië, terugkeert op zijn oude niveau. Ondertussen heeft De Kruijff er vertrouwen in dat het tijdelijke vertrek van Sarota kan worden opgevangen door Nassir El Aissati en Sofyan Amrabat. “Nassir en Sofyan zijn talentvolle spelers die zich bij Jong FC Utrecht goed manifesteren. Onze filosofie is dat we jonge jongens de kans willen geven. Dat sluit hierbij goed aan.”

Na 31 mei 2015 keert Sarota terug bij FC Utrecht, waar hij nog tot 2017 vastligt.

Sarota is de vijfde speler die dit seizoen door FC Utrecht wordt verhuurd. Eerder maakten Aleksandar Bjelica, Kenny Teijsse (beiden Sparta Rotterdam), Elroy Pappot (Fortuna Sittard) en Leon de Kogel (Almere City FC) al een tijdelijke overgang naar een andere club.

Bron: fcutrecht.nl

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 10 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing