FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

'Periode van bezuinigen en saneren afgesloten'

09-10-2015

4 reacties


FC Utrecht heeft het afgelopen seizoen een pas op de plaats gemaakt en in plaats van hard door te bezuinigen bewust gekozen om met het oog op de toekomst te investeren op diverse terreinen. Dat bleek gisteren tijdens de jaarlijkse zogenoemde ‘State of the Club’ waarbij het personeel van FC Utrecht wordt bijgepraat over de ontwikkelingen binnen de club.

De investeringen zijn gedaan in het stadion, in de selectie, in de catering, in het onderhoud en in de commerciële aanpak. “De kosten gingen voor de baten uit, maar verder bezuinigen zou de club sportief in de gevarenzone kunnen brengen”, meldt de clubwebsite.

‘Nieuwe toekomst’
“FC Utrecht sloot met het seizoen 2014/15 een periode van stevig bezuinigen en saneren af en heeft met ingang van het seizoen 2015/2016 de weg omhoog weer gevonden”, aldus fcutrecht.nl. Het algemene geluid op de bijeenkomst was volgens de site: ‘Een nieuwe toekomst gloort.’

‘Dan maar een jaartje langer doen om de laatste stap te maken naar een break-even-situatie’, was de gedachte. En zo kon met steun van grootaandeelhouder Frans van Seumeren en de Raad van Commissarissen worden gekozen voor sportieve stabiliteit, meldt de clubwebsite.

Vergroten van inkomsten
“FC Utrecht wil weer groeien, na jaren van reorganisatie en bezuinigingen, waarbij harde ingrepen onvermijdelijk waren. Met miljoenen zijn de kosten teruggebracht, hebben mensen helaas hun baan verloren, zijn er sportieve concessies (transfers) gedaan en is de selectie ingekrompen. Dat hoofdstuk kan nu dicht. FC Utrecht komt nu toe aan normalisering van de kosten, waarbij beheersing en reductie van kosten van vitaal belang blijven, maar waar vooral de focus op het vergroten van de inkomsten wordt gelegd.”

Die positieve ontwikkeling tekent zich nu al af, meldt de clubwebsite: voor het eerst sinds vier jaar zijn de inkomsten in het afgelopen seizoen gestegen, met name door nieuwe inkomstenbronnen. “Daarnaast nemen dit seizoen sponsorinkomsten aanzienlijk en structureel toe door twee nieuwe, langjarige overeenkomsten met hoofdsponsor Zorg van de Zaak en official partner Tele2. Ook de inkomsten uit merchandising stijgen vanwege een andere marktbenadering.”

Break-even
“Al met al groeien uitgaven en inkomsten naar elkaar toe en komt het doel van break-even steeds dichterbij”, aldus het verslag op de clubwebsite. “Er wordt hierbij nadrukkelijk gekeken naar een businessmodel voor FC Utrecht waar transfers een integraal onderdeel van zijn. De mogelijkheid van een transfer lag er door in te gaan op de serieuze buitenlandse belangstelling voor spelers van FC Utrecht. Maar voor dat korte-termijnresultaat is uitdrukkelijk niet gekozen. Deze spelers staan voor meer kwaliteit op het veld en dat sportieve belang heeft voor de club het zwaarst gewogen. Ook hier is dus de keuze voor sportieve stabiliteit en continuïteit op langere termijn gemaakt.”

“Onze club sluit een zware en heftige periode af en we slaan nieuwe wegen in, die ons verder gaan brengen”, concludeerde Wilco van Schaik op de State of the Club. “De laatste stap naar een break-even-positie in de kosten wordt dit seizoen gemaakt en tegelijkertijd zijn we al bezig met de groei. Om de toekomst van FC Utrecht succesvol te maken, moet de club ook weer relevant zijn in de hele provincie op sportief, maatschappelijk en commercieel gebied.”


Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 4 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing