FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Herinneringen aan huilende ballenjongen

06-11-2012

3 reacties


Het is 20 december 1996, ook op die dag wordt Willem II - FC Utrecht gespeeld. Een kille zaterdagavond, in vele opzichten. De Tilburgse club is oppermachtig en de opponent uit de Domstad krijgt alle hoeken van het veld te zien. Na afloop koelen gefrustreerde supporters uit Utrecht hun woede af op de plastic kuipstoeltjes waarvan grote brokken door de lucht vliegen. Er worden zelfs pogingen ondernomen om uit het vak te breken, het is een bende van jewelste.

Ineens richt de camera zich op een jeugdige ballenjongen van de thuisclub. De tranen biggelen over zijn wangen, het joch maakt een ontredderde indruk. Ondanks de kou is hij zoals altijd van de partij in korte witte broek en het shirt van de tricolores. De ballenjongen vindt het leuk om dichtbij zijn idolen te staan en de bal zo snel mogelijk terug te brengen in het veld. Maar op deze chaotische avond kan hij alleen maar huilen.

Waarom kwam deze herinnering afgelopen zaterdag ineens bij me boven? Omdat het contrast op zaterdag 3 november 2012 zo immens groot was ten opzichte van de beelden uit 1996. Nu zaten in het uitvak uitsluitend juichende en dansende Utrechtse supporters die hun helden minuten lang toejuichten. De spelers van Jan Wouters waren extra naar buiten gekomen op hun slippers om de ovatie in ontvangst te nemen na de sprankelende partij die ze in het Tilburgse sportpark op de mat hadden gelegd.

Wanneer zal FC Utrecht een uitwedstrijd met 5-1 gewonnen hebben, ik vroeg het me zaterdagavond af. Bij het horen van die sensationele uitslag vertoefde ik in het verenigingsgebouw in mijn dorp waar de plaatselijke muziekvereniging een optreden had verzorgd. Meteen na het concert hoorde ik van jeugdige dorpsgenoten (ook nog fans van Ajax ook) dat hun favoriete club van Vitesse had verloren. Maar ook dat FC Utrecht de show had gestolen in het Tilburgse sportpark. Later op de avond zag ik de vijf doelpunten in de samenvatting langskomen, de een nog mooier dan de andere.

En heel even moest ik toen ook terugdenken aan de jeugdige ballenjongen die in 1996 in huilen was uitgebarsten. Zou hij nu opnieuw een traantje weggepinkt hebben?

Hans van Echtelt
Vak P

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 3 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing