FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Busvervoer supporters thuiswedstrijden verandert

07-05-2013

6 reacties


Busvervoer supporters thuiswedstrijden verandert

Het vervoer van supporters op wedstrijddagen van en naar Stadion Galgenwaard verandert.

FC Utrecht is de samenwerking aangegaan aan met Touringcarbedrijf Pouw Vervoer. Daar waar voorheen de bussen van het GVU voor supporters toegankelijk waren, rijden vanaf de wedstrijd van 12 mei de bussen van Pouw Vervoer. Dit geldt zowel voor het vervoer tussen Utrecht Centraal Station en Stadion Galgenwaard, als mede voor het vervoer tussen de parkeerplaats op de Uithof en Stadion Galgenwaard. Rond de eerstkomende thuiswedstrijd van FC Utrecht tegen Heracles Almelo op zondag 12 mei is deze wijziging van kracht. De bussen voor het vervoer van de supporters zijn duidelijk herkenbaar aan het FC Utrecht-logo op de voor en de achterruit.

FC Utrecht Shuttle
De FC Utrecht Shuttle is de busdienst vanaf Utrecht Centraal Station naar Stadion Galgenwaard.

·         De bussen vertrekken vanaf de bekende halte op het GVU-busstation, halte lijn 11 op busstation noord.

·         Deze vervoersdienst wordt tot het einde van het seizoen (inclusief play-offs) gratis aangeboden op vertoon van een geldig toegangsbewijs voor de wedstrijd. Vanaf volgend seizoen moet een kleine vergoeding betaald worden voor dit speciale vervoer.

·         De shuttlebus rijdt vanaf 1,5 uur vóór aanvang van de wedstrijd en stopt op de aanvangstijd van het duel. Na afloop rijdt de FC Utrecht Shuttle tot één uur na de wedstrijd vanaf de gebruikelijke halte voor het stadion naar Utrecht Centraal Station.

·         De bussen rijden rechtstreeks naar het stadion en Centraal Station Utrecht. Onderweg wordt niet gestopt, dus het is niet mogelijk om op- of uit te stappen gedurende de rit. Het betreft namelijk besloten busvervoer en geen openbaar vervoer.

Maak je gebruik van andere bussen vanuit de stad of de regio Utrecht, dan moet je een geldig plaatsbewijs aanschaffen voor deze vervoersdienst aangezien dit openbaar vervoer betreft. Het toegangsbewijs voor de wedstrijd is niet geldig voor andere manieren van vervoer dan het besloten busvervoer zoals hierboven beschreven; de rechtstreekse verbinding van de FC Utrecht Shuttle tussen Stadion Galgenwaard en Utrecht Centraal Station.

Alternatieven
Als je geen gebruik wilt maken van deze busdienst, is het mogelijk om op de fiets te komen naar het stadion. Vanaf volgend seizoen zorgt FC Utrecht voor een bewaakte fietsenstalling. Bovendien is het mogelijk om met de auto te komen en deze te parkeren op de Uithof. Bij wedstrijden op zaterdag of zondag is dit mogelijk op het parkeerterrein aan de Padualaan. Op doordeweekse wedstrijddagen, inclusief vrijdagen, is parkeren mogelijk op de Universiteitsparkeerplaats aan de Sorbonnelaan. Vanaf deze parkeerplaats rijdt de FC Utrecht Parkeer Shuttle naar het stadion.

FC Utrecht Parkeer Shuttle
Naast de shuttle tussen station en stadion rijdt ook de FC Utrecht Parkeer Shuttle. Deze shuttlebus rijdt vanaf de parkeerplaats op de Uithof (Padualaan of Sorbonnelaan afhankelijk van de speeldag) naar Stadion Galgenwaard.

·         Dit vervoer is gratis op vertoon van een geldig toegangsbewijs voor de wedstrijd.

·         De parkeer shuttle rijdt vanaf 1,5 uur vóór aanvang van de wedstrijd naar het stadion en stopt op de aanvangstijd van het duel.

·         Na afloop rijdt de FC Utrecht Parkeer Shuttle tot één uur na de wedstrijd vanaf de gebruikelijke halte naar de parkeerplaats op de Uithof.

·         De bussen rijden rechtstreeks naar het stadion en terug. Onderweg wordt niet gestopt en kan dus ook niet worden in of uitgestapt.


Wil je dichterbij het stadion parkeren, dan is dit mogelijk in de garage Q-park Galgenwaard, onder het Conclusion-gebouw aan de westzijde van het stadion. Wil je hier gebruik van maken, dan is het mogelijk om hier een abonnement voor te nemen. Deze parkeerkaart is tegen een sterk gereduceerd tarief van € 125 aan te schaffen. De verkoop van deze parkeerkaarten start eind mei. Let op: parkeren is dan slechts op de wedstrijddagen mogelijk.

De grootste veranderingen op een rij:

·         Geen vrij toegang tot openbaar vervoer door de hele Utrechtse regio.

·         Na afloop van de wedstrijd stopt het vervoer één uur na de wedstrijd.

·         Vanaf volgend seizoen is het vervoer niet meer gratis.

De oude dienstregeling blijven faciliteren aan de supporters in voor FC Utrecht financieel onmogelijk. Het kost de club enkele tonnen per seizoen en dit laat de financiële situatie van de club niet toe. FC Utrecht is van mening dat er voldoende alternatieve vervoersmogelijkheden zijn voor haar supporters om naar het stadion af te reizen.

Bron: fcutrecht.nl

Reacties

Bij dit bericht zijn 6 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing