Voorbeschouwing FC Utrecht – Feyenoord

Kan FC Utrecht tegen Feyenoord de mooie reeks voortzetten? Dat is de grote vraag die heerst bij de fans van onze club. Voor een volle Galgenwaard ontvangt FC Utrecht de Rotterdammers, die midweeks een mooie, maar zwaar bevochten, overwinning uit het vuur sleepten in Portugal tegen Benfica. Hopelijk zit die vermoeidheid nog in de benen van de spelers en kan FC Utrecht mede daardoor profiteren en weer eens op jacht naar een positief resultaat tegen Feyenoord. De statistieken zijn immers niet de meest positieve in de recente jaren. Drie jaar geleden won FC Utrecht voor het laatst van Feyenoord.

Weinig personele problemen voor Ron Jans. De oefenmeester mist alleen Engwanda. Nou zou deze speler tegen Feyenoord best goed gebruikt kunnen worden als stofzuiger op het middenveld. Maar Jans zal voor een ander moeten kiezen. Grote vraag daarbij is of hij gaat voor de middenvelders van vorige week, of dat hij toch met een schuin oog naar de tegenstander kijkt en bijvoorbeeld kiest voor een meer controlerende speler als Bozdogan in plaats van Victor Jensen. Jens Toornstra heeft nog wel last van zijn rug en zal waarschijnlijk sowieso niet starten in de basis.

In de goal zal Barkas terugkeren. Hoewel vorige week zijn vervanger Brouwer het uitstekend deed, is de Griek toch de onomstreden eerste keuze. Verder lijkt het elftal wel redelijk vast te staan. Dat betekent dat onder andere Taylor Booth nog geduld moet hebben op de reservebank. Ole Romeny krijgt vooralsnog de voorkeur op die positie en de statistieken spreken zeker niet tegen hem. Toch hoopt de buitenspeler zelf nog meer te kunnen laten zien tijdens de wedstrijden.

Scheidsrechter morgen in de Galgenwaard is Allard Lindhout. Hij zal om 12.15 uur voor de aftrap fluiten. Ongeacht het resultaat zal FC Utrecht ook morgenavond nog steeds op een keurige tweede plek op de ranglijst staan. Volgende week zondag gaat FC Utrecht op bezoek bij een andere Rotterdams club. Op het Kasteel is dan Sparta Rotterdam de gastheer. Die wedstrijd begint om 14.30 uur. Maar voordat het zover is, moet FC Utrecht op donderdagavond nog aantreden voor de beker in en tegen FC Lisse. Die wedstrijd begint om 21.00 uur. Kaarten voor FC Utrecht zijn voor beide komende uitwedstrijden reeds uitverkocht.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Barkas

Horemans – Van der Hoorn – Viergever – El Karouani

Fraulo – Bozdogan – Aaronson

Romeny – Min – Cathline